, , , , , , , , , , , , , ,

Asi! Kız'dan__Juliette Sobanet & Siyah Kar (Paris Time Travel) _ Yorumu

Doğu Ekspres yolcusu kalmasın..

Ay ben yine harika bir kitapla daha karşınızdayım.. :) 


Evet bu aralar bana da böylesi bir tren lazım. Tabi Jillian ve Samuel'in sonradan beni bulmaya  gelebileceği bir tren olmalı bu :)

Arkadya Yayınlarının son bombası olan SİYAH KAR kitabındaki trenden bahsediyorum bu arada. Hani şu okurken, 1937 yılında Rosie Delaney'in Jaques Chambord'a kavuşmak için bindiği. 2012 yılında da Jillian'nın ikiz kardeşi Isla'nın son görüldüğü trenden. 

Bu trenin sırrı ne? Morel ailesinde ki adamları kim ve ne durdurabilir ? Ya da çıldıran Morel kadınlarını kim ya da kimler tımarhaneye tıkabilir?

İşte tüm bu milyon tane sorulara kitabın sonunda verilen harika cevaplar var. 

1937 yılında Rosie'nin Alexandre Morel'i terk edip Jaques Chambord'a kavuşmak için en son bindiği Doğu Ekspres treninde görülmüştür, o ve beraberindeki iki kadın. O iki kadın da çok önemli kişilerdir. Tabi bunu biz kitapta sayfaları çevirirken öğreniyoruz :)   

Ve yıllar sonra 2012'nin Washington'nun da yaşayan Jillian uzun zamandır görüşmediği ikizi Isla'da en son o trende görülmüştür ve onunla beraber yine iki kadın ortadan kaybolmuştur. 
 Fransa'nın zengin ve köklü ailelerinden olan Alexandre Morel'in nişanlısıdır ve tüm ülke bu kaybolma ile çalkalanmaktadır. Isla'yı bulmak için tutulan Samuel - bu arada kendisi Isla'nın eski eniştesi yani Jillian'nın ex aşkı olur :) 
Samuel, Jill'e ikizini sormak için yeniden bir araya gelen çift amansız ve soluksuz bir maceranın içine girerler. 

Isla ve Jill'in ikiz bağları o kadar kuvvetliydi ki bir ara benim ikizle neden aramda böyle bir bağ yok diye hayıflandım resmen -,- 

Yıllardır sakladıkları sır, o sırın ardından gelen muazzam intikam, Doğu Ekspres treni, karlı dağlar, dağın tepesindeki şato. Kitapta o kadar çok merak edilen olaylar var ki neyin altından kim ve kimler çıkacak, masum ve saf  Rosie'inin  Jaque'sine kavuştu mu merakı kitap bitene kadar yedi bitirdi beni. 

Kurgusu konusunda tek bir eksiklik yoktu. Yazar o kadar güzel anlattı ki. Sanırsın o yolculukları, o kurtarma girişimlerini beraberce yaşadık. 

Samuel ve Jill'in trene bindiklerinde ki şok ! Not olarak belirtmeliyim ki beni bile şaşırttı. Açıkçası kitabın bu tarz (!) olduğunu bilmiyordum. Güzel bir şok oldu bana, iyi de oldu. Sıkıntı yok. Bilmeden yine olsa yine okurdum :D 


Gel gelelim kitaptaki en'lerime  
En sevdiğim: Kesinlikle, elbette ki  - Samuel -
En sevdiğim an: Kulübede Samuel ve Jill'in beraber kaldıkları gece :) 
En sevmediğim: Morel'ler ve güçleri -,-
En merak ettiğimiz: Rosie ve Isla'nın akibeti

Aslında daha bir çok en sayabilirdim ama devamını serinin diğer kitaplarına ayırıyorum. 

Diğer kitaplar demişken serimizde aşağıdaki 3 kitaptan (sanırım şu an için 3) oluşmaktadır. 

Bknz: 
Midnight Train to Paris (Paris Time Travel #1)
Dancing with Paris (Paris Time Travel #2)

                                          One Night in Paris (Paris Time Travel #3)


Acep diğer kitaplar ne zaman çıkar? Bilen duyan varsa bana da deyi verin size zahmet :) 



Yukarıda da belirttiğim gibi, bana lazım olan şu biletten bir adet alayım plissss.. He almışken yanında bir adet de Samuel de alabilirim :)))) 

Taleplerimden sonra demem odur ki. 

Güzel ve KALİTELİ kitaptı vesselam. Kaliteli kelimesi çok önemli, zira güzel kitap evet harikadır.Ama GÜZEL ve KALİTELİ kitap candan öte candır. Sayfaları okurken bu kitap film olsa vizyonda kesin rekor kırardı.  Ah yapımcılar ah. Görmüyorsunuz böylesi harika kitapları boş boş oturuyorsunuz >.< 

Arkadya Yayınları tarzını bilen & bilmeyen, seven & sevmeyen bu kitaplar kesinlikle ilkleri yaşayacaksınız. Şimdiden keyifli ve mutlu okumalar olsun sizlere..

Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle sevgilerle.. As!