, , , , , , , , , , , , ,

As!'den_K-Drama_Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo_İncelemesi

Asi 'nin tarihi dizilerle olan imtihan adlı yazımıza hoş geldiniz efenim.

 Öncelikle fark ettim ki uzun zamandır K-drama ile ilgili yazı yazmıyormuşum. Bunun bir kaç nedeni var, öncelikle bir kaç k-dramayı şu anda açıklayamayacağım bir olay için yazıya döküyorum - ki inanın bu hiç kolay değil, bir diğeri ise işten güçten arta kalan zamanda yazı yazmaktansa kitap okuyup k-drama izlemeyi tercih etmemden dolayı. Ama geç en değil en şahanesi ile telafi etmeye geldim :) 



Bu günlerde aklımı başımdan alan iki tarihi dizi var. Evet, evet doğru okudunuz tarihi dizi, ikisi de çok güzel. Biri Moonlight Drawn By Clouds (onunda yazısı çok yakında burada olacak) diğer ise Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo ve ben karşınıza ilk olarak Moon Lovers ile geldim. 

İtiraf edeyim dizinin birinci bölümünde kız oyuncuya katlanamadığımdan yarım bırakmıştım. Sonrasında engellenemez ısrarlara kulak verdim ve an itibariyle iyi ki de başlamışım diyorum.  Ah benim önüne geçilemez ön yargılarım ne olacak bu halimiz :/


Efenim dizinin inanılmaz bir kadrosu var. Gönlümün kaydığı, gözümün görmek istemediği, aklımın ermediği oyuncular dizide adeta cirit atıyorlar. Ama işte gönül seviyor üstüne bir kaçının efsane oyunculuğu da eklendi mi gıkım çıkmıyor izliyorum.

Size biraz dizinin konusundan sonrada oyunculardan bahsedeyimde muradıma hafiften ereyim.


Yıl 2bin bilmem kaç ve o zaman bile bu sahne her yağmur yağdığında hatırlanacak !


Efenim dizimiz, günümüzde yaşayan ve sevgilisinin kendisini en yakın arkadaşıyla aldattığını öğrenen kızımız Hae Soo ile karşılaşmamızla başlıyor. Göl kenarında makus talihine ağlarken gölde boğulan çocuğu kurtarmak için göle atlar ve o sırada tutulan güneş nedeniyle soluğu 943 yılı Goryeo Hanedanlığında alır.  Kızımız sadece minnak bir çocuğun hayatını kurtarmak istemişti oysaki ama kendisini birden Kral Taejo Wang ve onun farklı eşlerden olan 8 adetcik prensten oluşan bir zamanda bulması bence bulunmaz nimet :D (Allahım nerede bu bolluk nerede bu bereket, güneş tutulsun bizde düşelim oraya aminnnnnnnnnn) 

İlk karşılaşma sahnesi çok eğlenceliydi, şanslı kiçibe nolcak >.< prenslerin hepsi hamamda eğlenirkene kızımız kaplıca gölünün dibinden yukarı tam da prenslerin orta göbeğine su yüzüne çıkıyor. Prensler şokta kız hepsinden daha şokta. Burada biraz reankarnasyon devreye giriyor ve o dönemde herkes onu kendisinin tıpatıp benzediği başka bir kız zannediyor ve kızımızda günümüze dönene kadar bozuntuya vermiyor. Kral veliaht prensi sağ sağlık tahta oturtmaya çalışıyor, son kraliçe kendi oğlunu tahta oturtmakta ısrar ediyor. Rant savaşı, prenslerin savaşı ve karşılıksız aşkların ayyuka çıkması. Evet konu geneline yüzeysel bakış bu ama şeytan ayrıntıda gizlidir. Konunun içine girince 60 dakika nasıl bitiyor anlamıyorsunuz. 


Ve yazım boyunca kızla ilgili diyebileceklerim, diyeceğim bu kadar :( fotoğraf ya da gif de yok - biane 

Hadi Prensleri tanıyalım !! Hazır mısınız_? o halde fighitng bize

Listenin başını Kral'ın dördüncü oğlu yani 4. prens Wang So alıyor.. 
(malum seveni epey fazla)

 4. Prens Wang So

Küçükken annesinin hırsı yüzünden sol gözünden yaralanır ve gözünde koca bir iz kalır. Kusurlu evlat istemem ben diyen kraliçe diplomatik nedenlerden ötürü prensi başka bir
hanedanlığa evlatlık olarak verilmesini emreder. Büyüyünce saraya geri dönmek ister ama kraliçe onu sarayda istemez. Prensimiz hırslıdır ve bir şekilde saraya girer. Kendisinin buz gibi umursamaz bir karakteri vardır. Etraftaki bakışlar yüzünden çok fazla dikkat çekmek istemeyen dördüncü prensimiz yüzündeki yarayı saklamak için gözünde maske ile dolaşır da işte o maskeyle artık ne kadar ilgi çekemezse o kadar ilgi çekmiyor diyelim biz. Hee tabi bir de kasabada kendisi ile ilgili dönen efsaneler ise başlı başına bir muammadır, sözüm ona o dağların eşkiyasıdır ve kurtlarla bir arada büyümüştür. Tüm kavgalar arasında bir de gözünü Hae Soo'ya dikmiştir ki amanın, tamam adam sevdimi böyle sevecek ama diğer prensime de yazık değil mi :(  Wang So rolünü Jun Ki canlandırıyor. Kendisini pek sevmem ama oyunculuk konusunda gayet başarılı ki burada da başarısı bir kaç olumsuz şeyi gölgede bırakıyor. 

 Bu iki gardaşı birbirine düşüren hanedanlığada ayrıcana yazıklar olsun -,-


  8. Prens Wang Wook


 Ah benim kalbimi kıranım, beni derin derelerde boğanım, caanım 8. prensim Wang Wook. Anası hangi kara günde doğurdu bilinmez ama bir prens bu kadar mı bahtsız bu kadar mı bedevi olur... O kadar uğursuz bir talihi var ki dizide ne yapsa kızamıyorum kendisine.  Kendisi evlidir ve eşi amansız bir hastalığın pençesindedir. 


Eşinin kuzeni ona yardım için geldiğinde başta ona sadece şefkat gösterse de zamanla kalbine dur diyemez ve kuzene aşık olur. Kuzen kim mi? Tabiki Hae Soo'dur. Hae Soo'da zamanla prensimizin ona duyduğu yakınlığa kayıtsız kalamaz ve oda ondan hoşlanır. Ama diğer tarafta hasta yatağında yatan eş ve ona duyduğu minnet borcu, öte yandan cadaloz kız kardeş prenses vardır. Bundan sonrası dehşet spoilere gireceğinden susuyorum ama yaktın beni 8.prensim yaktın yıktın geçtin beni.:(  



Birinin sırtını dönüp gittiği, diğerinin karşısına kralı bile alarak kaldığı bu gitmeler ve kalmalar, ömrümü yediniz ömrümü. 


  3. Prens Wang Yo

Sırada en sert prenslerden, entrikanın anasının en kıymetli oğluşu 4. Prensin abisi 3. Prens Wang Yo var. Prensimi ana kraliçe daha küçükken kral olması için yetiştirir tabiri yerindeyse bu uğurda
resmen karşısındaki herkesi 4. prens de dahil harcıyor. Aldığı eğitimler yüzünden şahsına münhasır kibirli ve hırsı bile kıskandıracak derecede bir hırsa sahip. Dizi de evli ama gözü 8.prensin kız kardeşi olan cadoloz prenses de dir. Kötülükte tam tencere/kapak olduklarından bence birbirlerine epey uyuyorlar. Prensin kendisini pek bi severim bir çok dizisini izlemişliğim vardır. İyi rollerin yakıştığı kadar kötü adam rolleri de kendisine çokça yakışıyor. Haliyle bendeniz kendisini beğenerek ve evet bayılarak izliyorum.  

   10. Prens Wang Eun
 
10. Prens Wang Eun, aha tam bir ponçiktir kendisi. Şakacı, baş belası, karı gibi kavga eden ki bunu ilk bölümlerde eğlenerek izliyoruz.   Haylazlığı bazı kimseler tarafından sevilmese de biri
var kı sırf o haylazlıkları sebebiylen kendisine kör kütük aşık. Ay spoiler mi olacak bilmem ama komutanın kızıyla  nasılda zorla evlendirildi de şoka girdi ya kıyamam ponçikim benim :) Bu arada 10. prensimizi dünyayı kasıp kavuran grup EXO'nun şapşahane üyesi Beakhyun canlandırıyor. Bazı kesimler oyunculuğunu eleştirse de bence çok sevimli ve başarılı.






 13. Prens Beak Ah (Wang Wook)


13. Prens Beak Ah. Adam tam bir sanat adamıdır, gizlice saraydan dışarıya çıkıp hayatın
çizimlerini yapar ve çizerkende ruhundan bir şeyler katar. Oda son bölümlerde talihsiz bir kıza aşık olacak gibi ama bakalım hayırlısı.  Kendisini bir çok dizi de izlemiş olsam da sanırım benim aklımda hep 13.prens Beak Ah olarak kalacak.







  14. Wang Jung

14.Prensimiz Wang Jung. Kendisi aynı zamanda 3 ve 4. prensin küçük kardeşi ayrıca tüm
prenslerin de en küçüğüdür. Ah minnakım benim, kendi küçük maharetleri büyük adamım. Yaramazlık ve haylazlıkta 10.prens ile kapışsa da kendisi savaş sanatları konusunda çok çok yeteneklidir ve oda ara ara saray dışına çıkıp kötü adamlarla kapışmaya bayılır.






 9.Prens Wang Won


 9.Prensimiz Wang Won, tam kendisinin etkisiz eleman olduğunu düşünürken son yayınlanan bölümlerde yaptığı ihanet yüzünden koca bir yuh aldı benden. Anası yüzünden zenginliğin
anasını ağlatıyor ama aç gözlülük fena bişi tabi yetmiyor kendisine. Bir yerde 9.prensin bir sözüne denk gelmiştim "Kalbimi mi istiyorsun? o zaman dilediğiniz kadar altın alın" bu kadar da ego manyağıyız biz. Kendisini ilk kez bu dizi de karşılaştım ve umarım bir daha da hiç karşılaşmam -,- O kadar sevmedik birbirimizi. 




 

 1. Prens Wang Moo (veliaht Prens)
Ve veliaht prens yani 1. prens Wang Moo. Allah'ım adam o kadar etkisiz eleman ki, diğer prensler birbirini kırarken bu abi leyla gibi dolanıyor ortalıklarda. Adam resmen dertsiz başım ağrısız aşım diyor. Eee ne de olsa arkasında onu koruyan kral ve 4. prens var adam rahat tabi batmıyor ona o taht,  olan bizim prenslere oluyor. 


Bir kaç karakterimiz daha var ama onları çok yazma gereği duymuyorum nedense :D misal cadaloz prenses, ya da komutanın şapşik kızı ve son yayınlanan bölümde dananın kuyruğunu koparmaya yeminli dövüşçü kız. İzlemek lazım azizim, zira spoiler vermeden olmuyor bu iş 


İzlerken sıkmayan bir yanı varsa o da kesinlikle dövüş sahneleri. Gözlerim açık pür dikkat izleniyor bu sahneler. 

Elbetteki tek kısım dövüş ve entrika değil, aşkta var. Kimileri Hae Soo ile Wang So aşkını desteklerken ben Hae Soo ile Wang Wook aşkını destekliyorum. Aslında gönlüm kızın hiç birisiyle olmamasından yana ama işte, ben kimim ki senarist beni dinlesin..  

  Sizce hangi aşk sizi etkiliyor?

A: Wang So ile olan aşk

 B: Wang Wook ile olan umutsuz aşk 
(kıza bir bakışı var.. Dağlar ağlar haline o derece)


 
 Ve ömrümden ömür alan sahne.. Yıllar geçse sorsalar bana seni en çok yaralayan hangi sahnedir diye direk bu sahne derim.
  

 Yürekleri dağlar bu sahne.. Artık bu andan sonra tüm hanedanlığı yok etse zerre kızmam sana prensim. 


Yeter bu kadar yürekleri dağlamak hadi biraz daha tebessüm edelim :) 

emojileri öğreniyoruz

 \^o^/


Hadi bu da Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo sevenlere bonusum olsun



 Umarım incelemeden memnun kalmışsınızdır. Sizleri dizinin künyesi ile baş başa bırakıyor. Bol kitaplı çokça k-dramalı günler diliyorum efenim \^o^/


 Adı: Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo 
Tür: Dram, Tarih, Romantik, Fantastik
Yönetmen: Kim Kyu-Tae
 Yayıncı: SBS
Bölüm Sayısı: 21
Yapım Yılı: 2016
Yayın Tarihi: 29 Ağustos 2016 - 1 Kasım 2016
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi & Salı - 22:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

Konusu:
Hikâye, Goryeo rejiminin erken dönemlerinde geçmektedir. Modern çağda yaşayan 25 yaşındaki Hae Soo (IU) tam güneş tutulması yaşandığı sırada zamanda geri gitmek suretiyle kendini Goryeo devrinde bulur ve Wang Hanesi'nin prensleri arasındaki çatışmalar ve mücadeleler arasında kapana kısılır. Orada diğer insanların korkudan titremesine sebep olan Wang So'ye âşık olacaktır.

 Not: Scarlet Heart: Ryeo Tong Hua'nın Bu Bu Jing Xin adlı Çince romanından uyarlanan Kore dizisidir. Dizi 29 Ağustos 2016'da SBS kanalında yayınlanmaya başlandı.