, , , , , , , , ,

As!'den_Tüyap 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuar Notları/2

Selammmmmm gençlik, nasılsınız bakalım? 


Ah ikiz ile bende öyle tatlı bir yorgunluk var ki 3 gün yataktan çıkmasak anca  ama maalesef iş hayatı bunu pek mümkün kılmıyor. Tek tesellimiz bu tatlı yorgunluk fuarın yorgunluğu oldu.

Biz yine iki sabah, sabahın kör vakitlerinde düştük fuar yollarına.

Sizlere metrobüs diye bir çileden bahsetmiş miydik hiç :/  Allah'ım o duraklar say say bitmiyor,  Neyse ki akşam dönüşünde akıllandıkta fuar servisine binip Bakırköy'den deniz otobüsü denilen o şahane araç ile evimize döndük.

Cumartesi günümüzü ablamız Meral KIR'a ayırdık. O imza attı biz bol bol fotoğrafını çektik. İmzaya gelen dostların Mehmet'in hikayesi hakkında yazardan spoiler alma çabaları çok ama çok tatlıydı.
Pazar maratonumuz daha kargalar uyanmadan başladı. Deniz otobüsünü kaçırmamak adına yapılan her şey mübahtır dedik ve erkenden düştük yollara. Son saniyede yakaladığımız deniz otobüsü ile önce Bakırköy ordanda fuar servisine binip Tüyap'ın yolunu tuttuk. 

Peki kimlerle mi gittik. Efenim Kitapla_Mola bookstagram ekimizin sevgili poncikleri, ben, Anime ve Kitap Sever , Kitap Soluğu ve ikizim Serpil  ve bu gezide bizi yalnız bırakmayn ablamız Meral KIR olarak bence harikaydık :)

Keyifli ve rahat bir yolculuğun ardından fuar alanına gelip bir biriyle kavuşan insanlar topluluğu bknz: Kitapla_Mola ekibi


Pazar günü ablamızın imzası olmayınca gezilen her saniyenin keyfini çıkardık desem yalan olmaz. Uğranılan standlarla beraber alınan kitaplar, hoş sohbetler gün nasıl geçti bitti anlamadık. Alınan kitapların hepsi harika gibi, ayy hepsini hemen okumak istiyorummmmmmm.. 

 Geçen hafta uğranılan ve alınan kitapları size BURADAN anlatmıştım.. Peki notlarımızın 2. leveline atlamaya hazır mısınız?

 
👉 İlk uğrak noktamız Sevgili #AspendosYayınevi alışkanlık oldu illa ki bi uğrayacağız. Hemen standa girip bir kaç okura kitap tavsiye edip, iki lafın belini kırıp alınacak olan kitaplarıda alıp çil yavrusu gibi fuar alanına daldık. 

Aspendos Yayınevinden bu fuara damga vuran Kırılmış Serisini, Tutsak Çalıkuşu ve Sen Benim Nefesimsin kitaplarını aldık. 


Kitaplar okuyup değerlendirilecek elbet, Yayınevi fiyatlar konusunda çokça çömertti bu çömerliğinden ötürü bizden kendilerine 5/5 puan. 





 👉 Sıradaki durak #EpsilonYayınları, her defasında ahh Epsilon ah diyesim geliyor :( Nerede o gidip poşet poşet kitap seçip almalar, nerede o harikası historical romance kitaplar. Yeni yabancı okunabilitesi olarak sadece ve sadece Stephanie Meyer ablamızdan Kimyager kitabını bulabildik.

Her fuar olduğu gibi yine bu fuarda da herkes okusun diye kitaplar (bazıları) 10 TL idi.. Bence çok güzel bir kampnaya ama keşke M.Ö kitaplar olmasalar. Gönül yenileri görmek 10 TL'den almak istiyor. Bu konuda büyük şikayetlerim var kime diyem de sesimi duyuram bilmiyorum.

 Epsilon standında görevli iki arkadaş beni ve ikizi tanıyorlarmış hele biri vardı ki resmen duygulandırdı bizi. Harun arkadaşımız 6.sınıftan beri Kitap Rüyasını takip ediyormuş, oradan bizim sayemizde bir çok harika kitapla tanışmış ve şimdi Lise 3.sınıfa gittiğini ve hala takip ettiğini söyledi. Ben sizinle büyüdüm dedi ya nasıl mutlu olduk anlatamam. Fotoğraf çekilip ayak üstü sohbet etmeyi de ihmal etmedik tabi.

Yayınevini bizi düşünmeyip tüm ticari kaygılarından dolayı wattpad kitapları çıkarması nedeniyle puanım kesinlikle 3/5  



👉 Durmak elbetteki yok, gezmelere devam. Sonraki durağımız #AltınKitaplar. Aslında bıraksalar tüm polisiye kitaplarını alabilirdik. İkiz ile son dönemde okuduğumuz polisiye kitapların haddi hesabı yok malum, okunanlar arasında Altın Kitap polisiyeleride var ve her okunan bir öncekinden çok daha iyi oluyor. Bu sefer kendimizi frenledik ve bu 4 kitabı aldık. İyi Uykular Sevgilim kitabını geçen sene almıştık ama kitabı alan arkadaş (!) xD onu kendine ayırdı bıze yeniden aynı kitabı aldı. Madem okudunuz neden yeniden aldınız demeyin dostlar kitap muhteşem olduğundan kitaplığımızda mutlaka yerini almalı. 

Son Nefes Havaya Karışmadan dramın dibi bir kitapmış. Stand'daki görevli arkadaş çok övünce dayanamadık hepimiz birer tane aldık. Bakalım bizi ne kadar ağlatacak. Diğer 2 kitap ise ikizin aldıkları. Okusun bakalım güzelse bende okuyacağım :) 

Başarılı kitapları ve %20 indirim ile yayınevi bizden 4/5 puanı aldı :) Aha o düşülen 1 puan ikizimi boşuna konuşturdukları için :)


👉 Ve sırada standını gezmekten muazzam zevk aldığım #EphesusYayınları var. Bence her yıl oluğu gibi bu fuarada damgasını vuran yayınevi oldu. O kadar çok kitap çeşidi vardı ki Stand'a uğrayanın boş dönme ihtimali sıfır. Her çeşik kitap zenginliğine sakip üstüne birde belli bir TL karşılığında alışveriş yapan okuyuculara hediye kitap dağıtması bence aldığı paranın hakkını veriyor. 

Yazarlarının imza kuyruğu fuarda çok konuşuldu, bir çok kişiden duydum bunu. "..... yazarının imza kuyruğuna gireceğim ama sıranın başı var sonu yok" bence bu başarı Ephesus Yayınlarının A'dan Z'ye çalışanlarının hepsine ait. Tebrikler. Ve alınacak Ephesus kitabım yok derken standı gezince fark ettim ki varmış :) 

Vezir ve Paravan. Tim Weaver polisiyede cidden harikalar yaratıyor. Okurlarını kırmayan ve her fuar yeni kitapları bünyesine katan yayınevine puanumız 5/5 .


 👉 Bir sonraki durağımız #KoridorYayınları, geçen hafta azcık uğrayabildiğimiz yayınevine bu sefer resmen acısını çıkardık. Önce John üstadın kitapları alındı, ardından Jane Auste'nin Aşk ve Gururun harika kapağıyla kalbimizi çalındı, dayanılmadı oda alındı. İkizin Tami takıntısına dur diyemedik ve olan son kitabı da alındı. 

Koridor'un klasik kitaplarının kapaklarını gördünüz mü? Bence Koridor bu konuda çok başarılı bir tarz yakalamış. İnanın bana kitabı elinize aldığınızda konusundan önce kitap kapağıyla aşk yaşıyorsunuz, elinize değen o kumaş ve desenli renk, bence kapakların üzerinde dolaşan insan figüründen çok ama çok daha iyi :) Hele bir iki kapak daha gördüm ki muazzam..

Sevgili sosyal medya sorumlusu Burcu, Kitap Yoldaşlarının biricik kurucusu Emine Böge ve Erdem bey ile yapılan sohbet dinlenmeye değerdi dostlar. Söz konusu kitaplar olunca konuşacak çokça konu var :) 

Harika kitapları ve kapakları, 15 TL'lik fiyatları ile okura mutluluk veren yayınevi candır diyoruz ve puanımız 5/5


👉 Ve #MartıYayınları. Her fuar 10 TL'lik kitaplarla okurunu boş göndermeyen Martı Yayınları bu yılda geleneği bozmadı. Fuara ayırdığı Lisa Gardner'ın yeni kitabı neredeyse (bence) tüm okurun poşetindeydi. 

Bilen bilir, bazı nedenlerden dolayı yayınevi ile aramızda inanılmaz bir soğukluk vardı. Dün bunu karşılıklı görüşebilmenin ve o bazı olayları açıklığa kavuşturmanın mutluluğu var bizde. Artık gönül rahatlığıyla kitaplarını okumaya ve yorumlamaya devam.
  Puanımız 5/5 

  





👉 Sıradaki yayınevimiz #PortakalYayınları. Yazının başından beri sizlere stantlarda yapılan konuşmalardan, çalışanların kitaplar hakkında bilgi vermelerinden (bilgi sahibi olsakta fazla bilgiden zarar olmaz)  ve o hoş sohbetlerden bahsedip duruyorum ya hani? Heh işte o hoş anlar bu standa uğrayamadı. Sanırsın kendileri çay içip kurabiye yiyip öylece oturmaya gelmişler. Neyse ki alacağımız kitapları önceden biliyorduk da alıp çok daha zaman kaybetmeden, onlarında keyfini bozmadan olay mahallinden ayrıldık. Diyeceksiniz ki illa sohbet mi etmeleri gerekir, tabiki değil ama bir an önce alsın ve gitsin mantığını doğru bulmuyorum. Yinede sıkıntı değil bir okur olarak kendi işimizi kendimiz görürüz alır kitabımızı çıkarız :)

 Aldığım kitapların hatırına 3/5



 👉 Yeni çıkardıkları kitaplarla fuara damga vuran #ParodiYayınlarında sıra. Özkan bey ile yapılan sohbet tahmin edeceğiniz üzere devamı gelecek harika kitaplar ve o şahane şeffaf kapaklar üzerine oldu. 

Stand da durduğum süre boyunca Sahtekar kitabının kapağıyla aşk yaşadım desem yeridir. Şeffaflık harika çok tuttum bunu.. Ve yakında gelecek olan bir kitap var ki aman Allah'ım.. Ah hemen çıkmasını istiyorum hemen :) 

Kitaplığa dahil edilen kitapların şahaneliğine  ve Parodi Yayınlarının o içten samimi sohbetine puanımız 5/5







 👉 Ah #Dex ah.. Ne zaman beni mutlu edeceksin acaba.. Fuar yolu boyunca dediğim tek şey "bir yıldır serinin ikinci kitabını bekliyorum sonunda çıktı, ilk iş Dex'e uğrayıp almak olacak" iken kitabı fuara getirilmediğini öğrenmek.. Üzüldüm, hatta yıkıldım :( 

Benim alacak başka kitabım yoktu ama ikiz stand'dan yine iki kitabı almayı başardı.
 

Yeni kitaplara yapılmayan indirimler, beklenen kitaba kavuşamamalar işte tüm bunların sonunda puanımız 3/5









👉 İşte karşınızda #PegasusYayınları çıkartması :) 


Sanırım vurgunu biz yine Pegasus yayınlarından yaptık. Ve farkındaysanız var olan polisiye kitaplara yenilerini ekledik. Paul ve Wulf abilerin yeni kitaplarını alsak da gözümüz o imza kuyruğunda beklemeyi yemedi haliyle bizde kitaplarımızı imzasız olarak okuruz dedik :) 
Zindan ve Pamuk Prenses Ölmeli kitapları en çok merak ettiklerimden. Araya bir iki romantik aşk kitap girseydi iyiydi ama bence bunlar romantik aşk kitaplarını bize aratmayacaklar :)))) 

2016-2017 kataloğunda harika kitaplar çıksa yeter bize :) 

Bizi bu fuarda boş göndermeyen Pegasus Yayınlarına puanımız 5/5 






 Uğradığımız diğer yayınevleri ve puan durumu 
👉 #NemesisKitap 5/5
👉#İndigoKitap 5/5
👉#DoganKitap 1/5
👉#KanesYayınları 4/5
👉#Arkadya Kitap 5/5
👉#EksikParca 4/5
👉#OlimposYayınları 5/5


Böylesi harika günlerin ardından bize kalan bu fotoğraftaki gibi yorgun ama mutlu ve bol kitaplı anlar oldu.



Elbette ki unutulmaz dostlar ve sohbetler bonusumuz olarak adını altın harflerle tarihe yazıldı..


Bir sonraki Kitap fuarında görüşmek üzere dostlar.. 

Sevgilerle..