, , , , , , ,

As!'den_Kim Van Alkemade_Sekiz Numaralı Yetim_Okuma Rehberi

Herkese merhaba, nasılsınız bakalım? 

Endişe, yalnızlık ve korku... Çocuklar bunlar yüzünden ıslak battaniyelerin arasında uyanıyorlardı. 



@kitapla_mola bookstagram kızları olarak başlattığımız yeni turumuz ile bendeniz karşınızdayım. Kitabın konusu okuduklarımız arasında çok çok farklı bir türe sahip. Detayları için buraya 👉 TIKTIK Rüya Kızın yorumu için buraya 👉 TIKTIK yapabilirsiniz. Pek yakında instagram da yorumum da sizlerle olacak. 

Şimdi size kitabın son sayfalarında bulunan Okuma grubu rehberi ile sizlere 12 maddeden oluşan notlar paylaşacağım. Bu arada kitap gerçek hayattan alınarak yazılmış. Okurken tüm o yaşananların gerçek olduğunu bilmek... üzdü.. 

💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟

  1.  Harry Rabinowitz kaçmakla hatalı bir davranışta mı bulunmuştu? Eğer kalmış olsaydı neler farklı olurdu? Şahsen bence kaçması isabet olmuş. Çifte bir hayat daha fazla ne kadar sürdürebilirdi ki? Hele ki tüm o şeyleri yaptıktan sonra. Sorumsuz adam hep sorumsuzdur. Hiç bir şey farklı olmazdı. 
  2. Rachel, arkadaşı Flo'ya Naomi'yle olan ilişkisi hakkında gerçeği söyleseydi, neler farklı olurdu? Bence bu o yıllarda büyük bir cesaret örneği olurdu. Kimse bunu kolayca dile dökemezdi. 
  3. Rachel'in üzerinde deneysel bir araştırma gerçekleştirmek için, ona röntgen ışınlarıyla bademcik ameliyatı yapan Dr. Solomon'un bu davranışı yanlış mıydı? Ah lütfen ! tabi ki yanlıştı! Rachel'in görüntüsü ve yaşam tarzı mahvoldu. Bilim için bile olsa kızın hayatı yok oldu.
  4. Yetim Yahudiler Evi, orada büyüyen çocuklara ne gibi faydalar sağlamıştı? Bu deneyimlerinden çocuklar ne şekilde etkilenmişlerdi. Bence kesinlikle hayata 1-0 önde başlamalarına neden oldu. Ve bu onlar için mucizeydi. 
  5. Sam'in Rachel'i Max amca'nın yanında Leadville'de bırakmış olması bencilce bir davranış mıydı? Sizce Sam kız kardeşini neden hep bırakıp gidiyordu? Bencilse ve pislikce 😈 o anda Sam yanımda olsa bir kaşık suda boğardım onu. Neden mi hep bırakıyordu? Adam bencilin babasıydı da ondan. 
  6. Eğer Dr. ve Bayan Abrams Rachel'in "doğaya aykırı" düşen bir kız olduğunu bilselerdi, size göre ona iyi davranmaya devam ederler miydi?  Hmm ! bence yinede ederlerdi. 
  7. Bayan Hong'un Serçe ve Yeşim'e davranış tarzını nasıl buluyorsunuz? Dışarıda ki kötülükten korunmak adına yaşayabilmeleri için bi yere kadar iyiydi ama yinede insan, onlarında diğer tüm insanlar gibi özgürce yaşamalarını isterdim.  
  8. Sizce Rachel'in tümöründen Dr. Solomon sorumlu mudur, yoksa ona zamanında ikazda bulunarak tümörü tedavi edilebilecek bir aşamada fark etmesini sağladığı için ona teşekkür mü edilmelidir? Ona değil teşekkür günahımı bile vermem 😈😈 
  9. Dr. Feldman'ın döneminden beri, meme kanserli kadınlara uygulanan tıbbı yaklaşımlar ne şekilde değişmiştir. Erken teşhis hayat kurtarır. O zaman da şimdide. 
  10. BU SORU SAĞLAM SPOİLER OLDUĞUNDAN YAZMIYORUM 😋😋
  11. Rachel kanserini ve yakında olması gereken ameliyatı açıkladığında, sizce Naomi nasıl bir tepki gösterecektir? Bence yanında kalacak ve tüm desteğiyle ona güç verecektir. 
  12. Romanda karakterler birbirlerinin ya da kendilerinin etrafında ne gibi başka duvarlar örmüşlerdir. O zamanda ve o zamanın insanlarının yaşadıkları maruz kaldıkları tüm o şeylere rağmen bence örülen o duvarlar asla yıkılmaz olmadılar. 

Evet, bu yazılanlar kitabın 3/1 lik kısmı inanın. Değil 12 soru, yüzlerce soru sorulur ve cevaplanır bu kitapta. 

Turumuzun yarışmasına katılmak isteyenler buraya 👉 TIKTIK


Turumuzu ve bizi takip etmeyi sakın unutmayın 💗💋

Sevgiler As! 💋