, , , , , , , ,

KİTAP YORUMU: Ann GRANGER || Çiftlikteki Ceset (Serpil KIR)

Çiftlikteki Ceset|ANN GRANGER 
Campbell and Carter Mystery #1



Hadiiiiii bakalımmm gözümüz aydın olsun 👏 nur topu gibi bir yazarım daha oldu 😊 

Daha önce hiç Minval Yayınlarının kitabını okumamıştım. İlk kitap olarak "ÇİFTLİKTEKİ CESET" o kadar yerinde bir seçim oldu ki.
Kitabin ilk kırk sayfasında, katilin kim olabileceğiyle ilgili deli teorilerim vardı. Peki sonuç? Fena çuvalladım 😆 
Tüm karakterler, katil potansiyeline sahip karakterlerdi. Ki sağolsun yazar, kitabı yazarken bizi hangi yöne çekeceğini dair  
hiç insaflı davranmadı 😄

"Campbell ve Carter Gizemi" Serisi (Campbell and Carter Mystery Series#1) bizlere, ilk kitabı ile merhaba diyor.
Seri beş kitaptan oluşuyor ve yaptığım minicik araştırmanın sonucunda öğrendim ki, kadın sadece yazmış 😉 hemde seri seri yazmış 😍😍😍

Campbell ve Carter Gizemi Seri Sıralaması; 

  • 1.KİTAP= Çiftlikteki Ceset (çevirildi)
  • 2.KİTAP= Rack, Ruin and Murder
  • 3.KİTAP= Bricks and Mortality
  • 4.KİTAP= Dead in the Water
  • 5.KİTAP= Rooted In Evil


Artık ne zaman çevirileri olur ve ne zaman okuruz bilinmez, umuyorum ki çok bekletmez bizi yayinevi. Hazır ilişkimiz tazecikken soğutmaya gerek yok 😉


KİTAP YORUMU



Herşey Lucas Burton'un Kriket Çiftliğine sadece kendisinin irtibatta olduğu (konuşmalarını bizler de okuyoruz lakin, kim olduğunu son sayfaya kadar anlayamıyoruz😡) kişiyle buluşmaya gitmesiyle başlıyor. Ama bulduğu tek şey yirmili yaşlarda genç bir kadının cesedi. Arkasına bakmadan olay yerinden, Mercedesi ile kaçarken görünür ve elde ki tek ipucu da budur. Kesin katil gözüyle bakılan Lucas Burton'un da öldürülmesi olaya bambaşka bir boyut kazandırıyor. 
Olayı soruşturmak için görevlendirilen Jess Campbell, tüm delilleri ve olası tanıkları bir araya getirmeye çalışır. Bununla birlikte Kriket Çiftliğinin yirmi yıl önce taniklik ettiği aile içi katliam ortaya çıkıyor. 

*Peki bu yeni cinayetin geçmişte yaşanan katliamın yirminci yıl dönümü olmasıyla bir ilgisi var mı?
*Yoksa, Mercedesi ile  kaçan bu adamla mı ilgili?
*Peki, öldürülen bu genç kız kim ve harap haldeki bu çiftlikte nasıl öldürüldü. 
*En önemli soru -ki cevabı hepimizin merakla öğrenmek istediği- yirmi yıl önce kendi oğulları tarafından öldürülen ailenin, yaşayan tek bireyi yaşlı Eli ile bir ilgisi var mı?

《》《》《》《》

Sorular Sorular... Kitabın en ilginç yanı da bir çok karakterin katil olma potansiyeli. Okuduğum her sayfada katil hep değişti 😂.
Jess Campbell'i zorlu bir dava bekliyor. Hepsi bir yana, Jess bir de yeni amiri Başkomiser Carter ile anlaşabilmeye çalışıyor. ❤ ben 😄

Serimiz bu iki karekterle devam edecek. Ve içimden bir ses bu Carter'in, Jess ile ilgili güzel planları olacağı yönde.

Ne diye bilirim ki, çıksa da hemen okusak ❤❤❤

Polisiye sevenlere kesinlikle TAVSİYE EDERİM.


ARKA KAPAK

İngiltere'nin en iyi polisiye
yazarlarından biri olan Ann Granger soluk kesen Çiftlikteki Ceset romanıyla okuyucularının karşısında. Granger, etkileyici ve samimi üslubu sayesinde karakterleri ete kemiğe büründürüyor. Bu enfes polisiyeyi okumaya başladığınız andan itibaren zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız… Çiftlikteki Ceset yeni Costwold cinayet serisini müjdeliyor. Campbell ve Carter Gizemi.
Lucas Burton kır hayatından nefret eder. Onun için kır hayatı gübre, balçık ve ölü şeylerdi. Pek de haksız sayılmaz. Bir iş anlaşması yapmak için meçhul bir yerdeki terk edilmiş çiftliğe geldiği zaman genç bir kızın cesediyle karşılaşır. İşte o an kötü talihinin başladığı andır. Penny Gower ahırların oradan onun gümüş renkli Mersedesiyle suç mahallinden ayrıldığını görmüştü ve her şey bir anda onun için umutsuz hale gelmişti.
Bu vakada çalışan Dedektif Jess Campbell kumlar arasında bulduğu birkaç kurşunla uğraşırken bir başka ceset daha bulundu…


YAZARIMIZI TANIMAYA NE DERSİNİZ? 


Ann Granger'in Biyografisi Düzenle
Granger, Portsmouth, İngiltere'de doğdu. Londra Üniversitesi'nde Modern Diller derecesi aldı, bir yıl boyunca Fransa'da İngilizce öğretti, ancak sonunda Yugoslavya, Çekoslovakya ve Avusturya'daki İngiliz konsoloslukları ve elçiliklerinin vize bölümlerinde çalıştı. Dış hizmette çalışan bir meslektaşıyla evlendi ve iki çocuğuyla birlikte İngiltere'ye dönmeden önce Zambiya ve Almanya'ya gitti.

İlk romanları, Ann Hulme mahlasıyla (takma adıyla) bir çok Harlequin kitap yazdı ve seri olarak yayınlanan romantik kitapları mevcut. İngiltere'ye döndükten sonra, ilk suç romanını 1991'de yayınlandı.



KİM NE DEMİŞ 



“Zekice kurgulanmış sürükleyici bir kitap.” Margaret Yorke
《》《》

“Granger her zamanki gibi, karakterler keskin ve sert.” 
The Times
《》《》
“Hikâye daha girift, gizemli ve ürpertici hale geliyor.” 
Good Book Guide
《》《》



NEREDEN SATIN ALABİLİRİSİNİZ 


Ve benden şimdilik bu kadar.
Okumak Iptiladır Müptelalara Selam Olsun...