, , , , , , , , , , , ,

As!'den_Katiller Çetesi_Izabel#2 & Kuğu ve Çakal#3 Kitap_Yorumlarım

Herkese merhaba,

Katiller Çetesi, nam-ı diğer In the Company of Killers serisinin 2. ve 3. kitabı tek seferde okundu ve bitti 😭 İlk kitap Sarai'yi okurken, 2. kitabı 3.kitap çıkınca okuyacağım demiştim. Öyle de yaptım ama işin sonunda 4.kitap için bu kadar merakla bekleyeceğimi düşünmemiştim. Yazarın bu meraklı sonları saçlarımı erkenden beyazlatacak.

  
2. kitap Izabel ile ilgili yorumum.. 

Ah bu arada ilk kitap Sarai'nin yorumu için şuraya 👉 TIK TIK yapabilirsiniz. 



İlk kitapta bende katil olacağım intikamımı kendim alacağım diye ortalıklarda dolaşan kızımız Sarai, ikinci kitapta muradına eriyor demeyelim de ermeye niyetleniyor diyelim xD Zira Victor'un yeni kurduğu gizli birliğe girmek o kadar kolay değil. Aşması gereken testler ve güvenirliğini göstermesi gereken insanlar var.  

İlk kitapta herkesle yıldızım barışmıştı da (düşünün ki ben ilk kitapta Niklas hayranı bile olmuştum) bir Sarai ile barışmamıştı. Izabel'de de yer yer yıldızımız milyon ışık yılı kadar uzaklaşıp sonra ışık  hızlı ile kanımın ısınması bana garip öldüresi duygular yaşattırdı ki bence tabi bu da büyük bir başarı. (Hele Kuğu ve Çakal da bir çok yerde gidip alnından öpesim geldi o derece)


Sarai/Izabel burda da hala katil olmak istiyor, istiyor istemesine de yine bir kaç ufak kararsızlık peşini bırakmıyor. Izabel, Victor'dan ayrılınca kendisine yeni arkadaşlar edinmiştir, işe gidip arkadaşlarıyla gününü gün etse de aklı Victor'da ve yarım kalan intikamındadır. Bu yüzden arkadaşlarıyla sözüm ona tatil için L.A ya giderler. L.A  ya gittiğinde işler hiç de planladığı gibi gitmez ve işler az biraz sarpa sarar (cidden kızım, adam öldürmek için gittiğin yere cüzdanını nasıl düşürürsün??). Herkese bir kurtarıcı şart şu hayatta. Ve mümkünse benim kurtarıcım Victor Faust olsun. Adam king, kim ne derse desin. Adam, eski birlikle uğraşıyor, yeni gizli gruba güvenilir adam arıyor, Niklas diye baş belası bir kardeşi, Sarai/Izabel diye de çekilmez bir sevgilisi var. Kral tacını takın kendisine 👑  Kitabın alkış isteyen adamı kesinlikle sensin Victor Faust👏  Ve bakalım Izabel intikamını alabilecek mi? Victor ona bu yolda ihanet mi edecek yoksa ona yardımcı mı olacak?  Gizli gruba girebilecek mi ? Tabiki de cevapları ben vermeyeceğim, hepsi kitapta. 

İşte yeni gizli grubumuzun üyeleri

İlk kitap Sarai'yi çok beğenmiştim ki Sarai'ye rağmen. Ama ikinci kitabı ilk kitaptan daha çok sevdiğim gerçeği var. Olay kurgusu sanki daha profesyonelce yazılmış, bir sonraki sayfada ne olacağını kestiremedim mesela, şaşırttı beni ve bu duyguyu okurken çok severim. Ne olacağını kestiremiyorsun. 

Misal ilk kitaptaki o ruhsuz hali ile akıllarda kalan, ikinci kitabın sonlarına doğru kendisi hakkında minnacık hikayesini okuduğumuz ve merak tsunamisine tutulduğumuz Fredrik Gustavsson hikayesi için hemen 3. kitaba başlıyorsun. 

Ve işte karşınızda Kuğu ve Çakal yorumu 👉 


Tamam sıkı durun, Izabel'i okurken, ilk kitaptan daha çok beğendiğimi söylemiştim ya ! heeh işte onu unuttun, zira Kuğu ve Çakalı okuyunca bu düşünce yerle bir oluyor.

Kuğu ve Çakal açık ara ilk iki kitaba fark atar. Yazarı bilmesem resmen bu kitapla kalemi pişti derim. Ya ablacım ne naptın öyle bea.. Muazzamdı, diyecek başka söz bulamıyorum.

Hele, Fredrik ve Izabel'in bir sahnesi var. Hani şu Fredrik'in Izabel'e bodrumunda bir kızı esir tuttuğu ve sonunda gelen itirafı. O satırları kaç kez okudum inanın bilmiyorum. Nasıl yani? ne alaka? o ne demek bee ?? zilyon tane soru doldu kafamda. Sittin sene düşünsem aklıma böylesi gelmezdi. Koca bir alkışta sana gelsin yazar hanım. 

 



Hikaye o kadar acı dolu o kadar acımasız ve o kadar kusursuz ki.  Fredrik Gustavsson biricik eşi Seraphina'nın ihanet acısını uzun zamandır içinde taşımıştır. Altı yıl gibi uzun bir süre boyunca Seraphina'yı aramıştır ve zalim hayat karşısına kendisini Seraphina'sına götürecek kişiyi Cassia'yı çıkartır. Tek sorun vardır o da Cassia hafızasını kaybetmiştir ve Seraphina'nın onu öldüreceğini düşünmektedir. Fredrik'ciğim Cassia yoluyla Seraphinasına ulaşmaya çalışmaktadır ama bu esnada biz okuyucuları sağlam bir şok dalgası beklemektedir.  Fredrik, Cassia'nın gitmesine izin vermez ve onu evinin bodrumunda esir tutar. Ona her gün Seraphina ile ilgili videolar izletmektedir ki hafızası geri gelsin. Tüm bu süre içerisinede ise Cassia, Fredrike aşık olur (hafıza gitmiş ama kime aşık olunacağını çok iyi biliyor) . Adamımız, Seraphina'dan uzaklaşıp kalbini tamamen Cassia'ya verme yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir. 

Tabi kitap bu üçlü arasında değil. Yeni kurdukları özel birliğin işlerini yürütmek, kötü ve istismarcı adamlara hadlerini bildirmek ve güvenilir kişilere sahip olmak. Bunlarda öncelikler arasında tabi. Victor'cuğum burada tam bir alfa adam modunda. Aşık olmak ona yaramış ama yinede profesyonelliği elden bırakmıyor. Izabel ise, ımmm sanırım doğru kelime büyümüş.  




Fredrik'in Izabel ile  konuştuğu ona kardeşçesine içini döktüğü bir sahne var ki inanmayacaksınız ama Izabel'in olgunlukla olaya yaklaştığı anlar çok iyiydi. Cidden büyümüş :)

Adamımız iş bitirici, sağlam işkence uzmanı ve küçük çakal da olsa  kitapta o kadar yoğun bir duygusallık vardı ki, tüm bunları bir arada sırıtmadan okumak büyük bir başarı.
 












Kitabın son sayfalarını okuyorsanız ve vakitlerden gece yarısı ise vay halinize :( hüzün sizi o kadar sarmalayacak ki, kitap bittiğinde bir süre kendinize gelemeyecek ve uykuya dalamayacaksınız. 

Seraphina, Fredrik'in adeta felaketi oldu ve onu bu felaketten kurtaran ise Cassia oldu.  

 "Benim güzel kuğum...Kurtarıcım ve felaketim." 



Evet, harika bir seriden iki kitap peş peşe okundu. Darısı beklenen diğer seri kitapların başına..

Ve sevgili @ephesus yayınları serinin 4. 5. ve 6. kitabını hemencecik çıkarmanız dileğiyle.. 

5.kitap Niklas'ın ahh yerim. Özlem ve hasretle seni beklemekteyim siyah kurdum 💓


Kitapların künyesine göz atmayı ihmal etmeyin..


Kitap Adı: Izabel#2
Orjinal Adı. Reviving Izabel#2
Seri Adı: Katiller Çetesi / In the Company of Killers
Yazar: J.A. Redmerski
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı: 368
Baskı Yılı: 2016

Arka Kapak 

"Sayfaları çevirmekten kendimi alamadım. Muhteşem!"
-Kelly Mcbride-

"Izabel'i ilk kitap gibi çok sevdim. Biraz kan, biraz gözyaşı ve tabii ki bolca aksiyon."
-Devan Fox-

 



"Izabel'de karakterler öyle güçlü ve canlı ki onlarla vakit geçirmek insana tarifsiz bir zevk veriyor."
-Jennifer Kyle -

Onu esaretten kurtaran katiller çetesiyle karanlık bir hayat sürmeye kararlı olan Sarai, acımasız bir sadistten intikam almaya karar verir. Ama Sarai'ın pervasız halleri onu asla geri dönemeyeceği bir yola sürekler. Öte yandan Arthur Hamburg'un sağ kolu Willem Stephens da Sarai'ın peşindedir. Fakat Izabel kimliğine bürünen Sarai'ın geçmek zorunda olduğu bambaşka bir sınav vardır ve bu son sınav aynı zamanda genç kızın Victor Faust'a olan güvenini de sorgulamasına neden olacaktır. Sarai'ın devam kitabı olan Izabel okurları yine karanlık, ölümcül ve heyecan dolu bir serüvene çağırıyor.





Kitap Adı: Kuğu ve Çakal #3
Orjinal Adı:  The Swan & The Jackal#3
Seri Adı: Katiller Çetesi / In the Company of Killers
Yazar: J.A. Redmerski
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı: 400
Baskı Yılı: 2017

Arka Kapak


“Muazzam bir kitap daha”
-The Book Enthusiast-

“Kesinlikle çok çarpıcı. Beklentilerimin çok ötesinde.”
-Nikki Arivel Larazo-

“Başından sonuna kadar harikaydı. Bir sonraki kitabı dört gözle bekliyorum.”
-Catherine Duffy-

Fredrik Gustavsson hiçbir zaman aşka inanmamış ve kimsenin karanlık hayatını kabul edebileceğini düşünmemiştir. Ta ki en az kendisi kadar tekinsiz Seraphina’yla karşılaşana dek... Fredrik ve Seraphina beraber dopdolu iki sene geçirmiş ve aşkın en karanlık halini tatmıştır. Fakat bir gün Seraphina Fredrik’i geride bırakıp kayıplara karışır.
Gelgelelim Fredrik Seraphina’yı bulmaya kararlıdır.  Fredrik’in elindeki tek koz ise Cassia adında, hafıza kaybı yaşayan masum bir kızdan başkası değildir. Fredrik’in Cassia’nın yaşananları hatırlaması için çabalamaktan başka şansı yoktur. Ve bu esnada hiç umulmadık olaylar yaşanır ve Fredrik kendini türlü açmazın içinde bulur.
Katiller Çetesi’nde macera Sarai ve Izabel’in ardından devam ediyor, gerilim iyiden iyiye tırmanıyor. Kuğu ve Çakal J.A. Redmerski’nin dünya çapında büyük yankı uyandıran serisinin üçüncü kitabı.


Çokça beğendiğim kitaplardan sonra ben

Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. Sevgilerle As!