, , , , , , , , , , , ,

As!'den_Meral KIR_Aylardan AŞK_Kitap Yorumu

Herkese merhaba 🙋


Efenim, Kitapla_mola kızları olarak başlattığımız Meral KIR / Aylardan Aşk kitap turu ile sizlerleyiz. 

Kendisiyle abla/kardeş ilişkimiz 30 küsur (burada Asi kız kesin yaş vermemekte kararlı)  yıldır devam etmekte olup yazar kimliğiyle ilk olarak Aylardan AŞK kitabı ile tanıştım.. Hani yazarların bir çoğu der ya ilk göz ağrım ilk kitabım diye, benim içinde ilk göz ağrım bu kitap. Sonrasında seriden 3 kitap daha çıktı ama nedense benim için hep Aylardan Aşk en özelidir. Her seferinde okurken (inanın ablam olduğu için değil) bu satırları ablam mı yazdı, vayyy be demeden alamıyorum kendimi. 

Kitap artık @aspendosyayınları etiketiyle, yepisyeni kapak, iç dizaynı ve hatasız (!) edisyonu ile raflarda ve bir çok kitap satış sitesinde yerini aldı.

Bendeniz Asi, turumuz için kitabı bilmem kaçıncı kez okudum 😊 Ama itiraf edeyim ki yeni haliyle okumak ilk defa okumak gibiydi. Yeni haliyle tüm duygu ve düşüncelerimi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım efenim.. 



Esas kızımız Tanem, bir Eylül sabahı şahit olmaması gereken bir konuşmaya şahit olur ve o konuşmanın ardından yapmaması gereken bir şeyi yapar. Arabasına atlar kendisini şuursuzca yollara vurur. Yolun sonunda geçirdiği trafik kazası ise belki de onun ve etrafında olan tüm insanlar için sonun başlangıcı olur. İki yıl boyunca kaldığı koma halinden kurtulması ise aslanımız civanımız doktorumuz Yağız'ın üstün başarısına kalmış durumdadır.  Çeşitli tedavilerle uyandırılmaya çalışılan Tanem, tam anlamıyla Yağızın o pamık ellerine kalmıştır. Sonra bir gün - nasıl olduğu aşağıda yazacağım- Tanem uyanıyor, uyanıyor ama kaza yaptığı günü tam olarak hatırlamıyor 👦 Aha yanlış düşünce ! uyandı kitap bitti diye düşünüyorsunuz dimi? Cıks, esas olaylar tam olarak bu noktadan sonra başlıyor.  








 
Adamımız Yağız Aslan ünlü ve başarılı bir cerrahtır. Yeni bir tedavi yöntemi bulmuştur ve bunu Tanem'in üzerinde denemek istemektedir. Tedavi yöntemi zamanla başarısını gösteriyor ama biri ya da birileri Tanem'in uyanmasını istemiyor. Yağız efendi durur mu hemen Tanem'i koruma altına alıyor, gece gündüz resmen başında nöbet tutuyor.  Onunla yakından hem de epeyce yakından ilgileniyor. Tabi Yağızın ilk hissiyatı öncelikle doktor hasta ilişkisinden öteye gitmemek olsa da bu zamanla engelleyemediği bir aşka dönüşmeye doğru yol alıyor. Yağız bu doktorluk vazifesini asla aşkın gerisine atmamakta kararlı. Heh işte bu andan itibaren biz saç baş yolmaya başlıyoruz. Ortada bir hipokrat yeminimiz var tamam, doktor hasta ilişkisi yasağı var oda tamam ama aşk bu hacı, nasıl engel olacaksın sen buna???.  👊 Ahhh ama evet yasaklar ne kadar tatlıysa Tanem de o kadar sevilesiydi. 😍 




Yağız tabiki ilk göz ağrım, adam doktorlara olan bakış açımı 160 derece değiştirdi. Nerede yakışıklı bir doktor görsem, acaba bende komaya mı girsem (tövbe tövbe) falan diye saçma sapan düşünceler içerisine girmeme sebep olan kişi unvanında..

Kitabın ana konusu aşk olabilir belki ama bu demek değil ki, her sayfada ponçik ponçik aşk yaşanacak. Yanlış düşünce 👊 Gizem, entrika ve polisiye, yazarımızın en esas kurgu teması. Hatun seviyor polisiye/gizemi bize de sevdiriyor en meraklısından. 


Şimdi yukarıda kitabın ana başlıklı konusu böyle, gel gelelim esas meselelere, ah daha kaç tane esas mesela var diye sormayın, zira sorunun cevabı "ohhhoooo bir sürü" olacak.   

Doktorumuzun en bi yakın dostu, kalpleri çalan ikinci adam Doruk Akman ! İkisi yanyana gelince insanda bi o piti piti yapma isteği uyanıyor. İkisinden biri çıksada karlısın, zira ikisi de harika adamlar 💏
 
Doruk'cuğum, benim yıllar geldi geçti en favori adamlarımdan biri. Şimdi ben yazarın yalancısıyım kendisi Asya ve Doruk ikilisini yazarken hep beni düşünerek yazmış. Keşke düşünmekle ve yazmakla kalmayıp karşıma Doruk gibi birini bulup getirseymiş ama işte, ablalık görevi de bir yere kadar. Benden bekliyorsa demek ki 🙈 








 
Doruk, Yağız'ın en vefalı dostu, arkadaşı, kankası, biraderi.. Yağız'ı hastanede ziyaret ettiği bir anda (bu kısım en sevdiğim kısımdır) takıntılı hale getirdiği hastasını ziyaret etmek ister, öyle yersiz yersiz konuşurken Tanem'in kız kardeşi Asya konuşmaya kulak misafiri oluyor ve çemkirmede level atlayabilecek şekilde sözlü şiddete maruz kalıyor  (yoo yoo ben hiç öyle çemkirmem) Doruk'cum başta neye uğradığını şaşırsa da kızın hırçın halleri hoşuna gider, özürler falan derken aralarında keyifli bir yakınlaşma başlar. 

İkisinin aşkını ikinci kitapta detaylıca okuduk ama birinci kitaptaki son! Sanırım kitalar aleminde en şok edici, en küfredici ve yuhh ya nasıl yaparsın böyle bir şeyi ile biten olarak tarihe geçmiştir. Kitabın yazarı ablanda olsa o son için gayet de güzel söylendim.. Tamam tamam çemkirdim !! 🙈

Tanem'in ailesi geniş bir aile.. Geniş aileler iyidir, kendi ailemden bilirim. Olaylar da birbirlerine olan destekleri, dert ortağı olma çabaları, ee kalabalık olunca da bitmeyen dertler ve aşılması zor olayları hep beraberce göğüs gerebilme şansına sahip olabiliyorsun. İşte Sancaktarlar ailesi de böyle bir aile. 

Yıllar geçti, bugün her bir Sancaktar üyesi bizim gönlümüzü almaya devam ediyor. Bu gönül alma işi Tanem ile başlayıp, Asya ile devam edip, Ahmet ile gönül bağımızı güçlendiren, Serra ile kopmayacak bir bağ oluşturan ve son olarak Mehmet ile bu gönül bağının taçlanmasına sebep oluyor.


Aylardan Aşkı yeni haliyle çok ama çok sevdim.. Sanki yıllar önce ayrı diyarlara düştüğümüz dostlarımla bir araya gelmiş gibi oldum. Gizem, merak ve aşk hayatın olmazsa olmazları ve bu kitapta bu olmazsa olmazlar beni on ikiden vuruyor. 

Serinin kalan üç kitabını incelemek için @serpilkirbooks SERİ İNCELEMESİ için şuraya👉 TIK TIK yapabilirsiniz.. 

Bu kadar uzun uzun yazmışken, kitabımızın künyesinide sizlerle paylaşmazsam olmazdı elbet.. 
 

Kitap Künyesi


Kitap adı: Aylardan Aşk
Seri Adı Sancaktarlar Serisi
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık
Baskı Yılı:2017
Baskı Sayısı: 4.Baskı
Sayfa Sayısı: 560

Kitap Konusu:

Karanlık sırlar, acıtan gerçekler ve korkunç yalanlar arasında yeşeren aşkın bu savaşı kazanabilmesi için önce her şeyini kaybetmesi gerekiyordu.
Tanem Sancaktar, hayatını derinden etkileyen kazadan sonra iki yılını hastanede geçirmek zorunda kaldığında onu yeniden hayata döndüren Doktor Yağız Aslan olmuştu. İlk başta her şey küçük, ama gülümseten bir gönül hikâyesiydi. Oysa geçirdiği zorlu tedavinin ardından aşka sığınan ve ondan güç alıp yaşamayı seçen Tanem için asıl mücadele şimdi başlıyordu ve hiçbir şey ne bildiği ne de başladığı gibiydi. Geçmişini unutup geleceğini işine adayan ve gözü, önüne koyduğu hedeflerinden başka bir şey görmeyen Doktor Yağız’ın kalbine ulaşabilmesi için önce düşlerinden, sonra da kendinden vazgeçmesi gerekecekti.

Deney aşamasındaki tedavisinin ilk gerçek hastası olan Tanem Sancaktar, genç adam için sadece bir projeden ibaretti. Ancak kadının yaşama tutunmak için verdiği savaş, karakteri ve o cennet yeşili gözleri Doktor Yağız’ın tüm işini zora sokuyordu. Ne var ki hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını Sancaktar Ailesine ait sırrı keşfettiğinde anlamıştı. Bütün tehlikeleri görüp, kalbini de riske atarak amansız bir mücadeleye başlayan Yağız için artık her şey rayından çıkmıştı. Şimdi hem kendi hayatı hem de herkesten sakındığı Tanem’in hayatı tehlikedeydi. Geçmişe ait sırlar, sabote edilen planlar, gizli bir düşman ve tüm bunların içinde çaresiz kalan bir aşk…
Güçlü Sancaktar Ailesinin hikâyesini okumaya başlamadan önce derin bir nefes alın. Aşk, macera ve tempo yüklü bu hikâyede aşkın en tutkulu haline, sevgiye dair her şeye ve ihtirasın değiştirdiği hayatlara şahit olacak, okumaktan ziyade onlarla birlikte yaşayacaksınız.


Turumuzun yarışmasına katılım için şuraya TIK TIK yapabilirsiniz. 

 Daha bir çok Meral KIR kitaplarına kavuşmak dileğiyle efenim.. 


Kitapsız ve K-Dramasız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. Sevgilerle.. As!