, , , , , ,

KİTAP YORUMU:Esir Şarkılar Vadisi // Kimberley Freeman (Serpil KIR)

Esir Şarkılar Vadisi // Kimberley Freeman


"Kalbinin sol anahtarı suskun melodilerde gizlidir"



Bu ay okuduğum üçüncü Arkadya Yayınları kitabı 
Esir Şarkılar Vadisi okundu bitti.
Kitabın kalınlığı gözünüzü korkutmasın, dört hayatın içinde öylesine kayboluyor öylesine merak ediyorsunuz ki, bir bakmışsınız kitap bitmiş. 
Kitap, Batı Queensland,Avustralya 1997 yılının yazında gelen bir mektupla başlıyor.  
Mektup;
"Angie Smith hakkındaki bütün gerçeği biliyorum... Hak ettiğini bulma zamanın geldi..."
diyerek başlayıp bitiyor ve sonra her şeyin başladığı 1969 yılına gidiyoruz. 



&&&&&&&&

Ellie Frankel
Angie Smith 
George Fellowes
Dieter Newmann

Ellie Frankel

Ellie, babası ile birlikte Kuzey Almanya da yaşıyor, babası eski opera öğretim görevlisi ve melek gibi bir sese sahip kızı Ellie'nin de opera sanatçısı olmasını istiyor. Ama 1969 yılının şartlarında bu çok zor. Kasabaya gelen müzikal seçmelere katılıyor ama çıkan aksilikler nedeniyle kazanmış olsa bile gidemiyor. 
Babasından başka güvendiği tek erkek Dieter. 
Ellie'nin babasının ölmesiyle Opera hayalleri de sona eriyor çünkü ona öğretecek bir hocası ve öğrene bileceği bir piyanosu yok....


Angie Smith 

Annesinden gördüğü şiddet yüzünden evden kaçan ve bir barda şarkı söylemeye başlayan güzel Angie... Yanlış seçimler, yanlış kararlar ve yanlış ilişkilerin en sonunda karşısına çıkan 
Müzik prodüktörü George Fellowes tüm hayatını değiştirir.
O artık Popo müzik camiasının ünlü yıldızı Penny Bright'dır...


George Fellowes 

Babası annesini öldürdükten sonra 6 kardeşi ile ortada kalır ve hepsi farklı ailelere verilir. George şarkı dinlemeyi, söylemekten daha çok sevmektedir ve gelecekte yapmak istediği iş de bellidir.
Bar da karşısına çıkan Angie, George'un kariyerinde en iyi işidir. 

Dieter Newmann

Ellie ile aynı kasabada büyüyen ve ona destek olan tek kişidir. Opera hayallerinin gerçeğe dönüşmesinde de en büyük destekçisidir.
Öyle ki, aşkından fedakarlık yapıp akılara gelmeyecek bir planın parçası olur ve Ellie'i bekleyeceğine dair söz verir. 
Ama Ellie'nin yeni hayatı, Dieter için kasabadan, çiftlikten ve diğer tüm hayallerinden vazgeçmek demek haline gelir. Bir yanda aşkı Ellie, diğer yanda vazgeçmekten korktuğu değerleri .

&&&&&&&&

İşte bu dörtlümüzün hayatının kısa özeti. Penny, yani Angie şöhreti çok sevmesine rağmen geçmiş hayalleri peşini bırakmıyor ve teselliyi reçeteli ilaçlarda buluyor. Ama öyle bir hale geliyor ki zaman zaman kendini bile hatırlamıyor. Yine geçmişinden gelen biri tarafından kaçırılmasıyla tamamen yaşadığı hayatla bağlarını koparıyor. Büyük paraların yatırıldığı turnesine çıkamaması ise herkesin korkusu. Bu anda devreye George giriyor ve meslektaşı olan Opera Prodüktöründen Penny'e tıpatıp benzeyen ama kulvarları çok farklı olan Ellie den bahsediyor.
Penny'i herkes den gizli bir eve yerleştiriyor ve tedavi olması için ona üç aylık bir zaman tanıyor. Penny'e çok benzeyen  Ellie'de onun yerine geçiyor. Ellie ve Penny o kadar farklı karakterlere sahipler ki, yalanın ortaya çıkması an meselesi. Ellie ise halinden memnun, para hırsı ve opera sanatçılığından bir adım uzakta olması şuan ki konumunu kaybetme korkusuyla yasıyor. Hayat bu kez yüzüne gülüyor ve Penny, tedavi merkezinden kaçarken geçirdiği kaza sonucu hafızasını kaybediyor.
Elindeki pasaportta yazan Angie Smith adından başka hiçbir şey bilmiyor. Öğrenmek için de bir arzusu yok. Bu üç aylık süre tam yirmi yıla dönüyor. 


Ama hiç bir şey gizli kalmaz. Gerçeği bilen birileri ortaya bir tehdit mektubu bırakıp  hikâyemiz başlıyor. 


800 sayfa bu kadar mı diye bilirsiniz, ama değil.   Fazlası, çok daha fazlası var kitabın içinde.  Hele hele George'nin neden Angie Smith'i arayıp bulduğu ve ona hayallerini sunduğu gerçeğini öğrenince şoka girebilirsiniz. Kitabın son sayfasını kapattığımda bir müddet kendime gelemedim. Kitabın içinde de beni en çok etkileyen çocukluğundan beri George'nin yaşadıkları ve hayatının nasıl devam ettiğiydi. Keşke böyle olmasaydı be adamım! 

Kitabın orjinal kapağını paylaşmazsam çok üzülürüm ve yine üzülerek belirtmeliyim ki kapağa bayıldım ^_^

Bknz:



SATIN ALMAK İSTERSENİZ


Benden bu kadar bir sonraki yorumda görüşmek üzere
Okumak İptiladır Müptelalara Selam Olsun