, , , , , , , , , , , ,

As! Kız'dan__Philip Margolin / KANLI HESAPLAŞMA Yorumu__

Okuduğum harika bir polisiye ile sizlerin karşısındayım efenim. 
 
Yazar: Phillip Margolin
Kitap Adı: KANLI HESAPLAŞMA (not: kitabın adı harika dimi <3 )


Yazar ile ilk kez bu kitapla tanışmış olmanın mutluluğunu yaşarken, ikizin (Serpil) sen bir de Vahşi Adalet kitabını oku da POLİSİYE/GERİLİM neymiş oku gör diyerek beni susturması, adeta heyecandan havalara zıpladım. Hasretim böylesi polisiye gerilimli kitaplara.

Bu da demektir yazarın VAHŞİ ADALET kitabı da pek yakında okunacak ! Kaçmaz !!
 
GİTTİ. AMA UNUTULMADI ..  Bu kelimeler, bu kitabı okuyan insanın aklında uzunca bir süre yer edecek.





Okurken, Peter Lake, Martin Darius, Alan Page, Nora Slone, Betsy Tannenbaum ya da Nancy Gordon ve daha fazlasını A'dan Z'ye herkesi inanılmaz bir merakla takip ettim. 

Herkesler Hunter's Point seri katilinin peşinde ! Ve katil her yerde. Katilimiz, zengin, evli ve ev hanımı kadınları sessiz sakin bir şekilde evlerinden kaçırarak hapsediyor, inanılmaz şekilde işkence ediyor ve öldürüyor. 

Kaçırdığı kişilerin yatak odasında siyaha boyanmış gülü ve GİTTİ. AMA UNUTULMADI notu bırakmayı da ihmal etmiyor.  Sadece bu kadar, ardında ne iz var ne de başka bir şey. 


Hunter's Point cinayetlerinden sonra aradan yıllar geçiyor ve aynı not ve gül ile cinayetlere yeniden işleniyor.


Hobaa, işte döndük başa, ben her satırda ben şok, sayfaları çevirirken gözler pörtlek modŞaşkınlıktan binbir türlü anlamsız kelimeler oluştururken bir de bakmışım kitabın sonuna gelmişim.


 

Yazarı ciddi anlamda tebrik ediyorum. Kitap kurgusunu inanılmaz oluşturmuş. Boş alan yok, olabildiğince kafa karışıklığı, merak had safhada. Sayfa çevirme sayısı dakikadan, saniyeye, saniyeden saliseye düşmekte iken bir de bakmışsın ki kitap biti vermiş. 

Hala kitabın etkisindeyim, katilin o ruhsuz halini, kadınları, o ölü bedenleri, düşünmeden edemiyorum. Ve HESAPLAŞMA hiç bu kadar anlamlı ve kalpsizce olmamıştı diyorum. 

Daha fazla yazmayayım bence, zira GİTTİ. AMA UNUTULMADI katilini yazmaktan milim uzaklıktayım. 

Kitap künyesine geçmeden, polisiye ve gerilimin eşiğinde dolaşmak isteyenlere şiddetle tavsiyemdir efenim..




Kitap Künyesi 

Yazar: Phillip Margolin
Kitap Adı: KANLI HESAPLAŞMA
Yayınevi: Ephesus Yayınevi
Sayfa Sayısı: 416

Konusu: Portland karanlığa gömülmüştü. Zengin ve saygın adamların eşleri birer birer kayboluyordu. Bu kayıpları birbirine bağlayan yegâne işaretse tek bir siyah gülle, üzerinde Gitti Ama Unutulmadı yazan nottu. Bu durum geçmişte ülkenin bir diğer ucunda yaşanan dehşetin yeniden ortaya çıkması anlamına geliyordu. Tıpkı o zaman olduğu gibi korku dolu günler yaşanacak, peşi sıra ölümler olacaktı. Bir katilin gölgesi hayatını karartırken, savunma avukatı Betsy Tannenbaum bir kâbusun içinde kapana kısılmıştı. Çok yakında soğuk, güçlü ve hilekâr bir müvekkili savunmak için sahip olduğu her şeyi ve sevdiği herkesi tehlikeye atacaktı. Bu adam bir kurban da olabilirdi bir cani de.

 
Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. Sevgilerle