, , , , , , , , , , , ,

As!'den__Sarah Maclean & Aşk Mevsimi_Kitabı Yorumu__

Harika bir kitap daha bitirdim ben dostlar.


Historical romance kitapları her daim kalbimin & kitaplığımın en sağlam köşesinde yer alırlar. Hele ki şahane bir yazarın kaleminden çıkmış bir historical romance ise  kalpte, dillerde ve kitaplığımda yatılı misafirim olur. 
Sarah Maclean'nın aşk Mevsimi kitabı da an itibariyle kitaplığımda yatıya kalmış durumda. 
 Yazar beni The Rules of Scoundrels serisinden sonra yine şaşırtmadı. Hatunun kalemi çooooooooooook iyi.. 

Dikkat UYARI - kitabı bitirince spontane gelişen dua seansında buluyorsunuz kendinizi. 
Bknz örnek; Allah'ım, beni böyle bir kaç aylığına, tamam haftalığına, tamam, tamam günlüğüne ya da en azından bir adetcik baloya, şöyle 1800'lü yıllara yollasan?. Oralardan azcık nasibi alsam, hı? Zati beden  21. yüzyılda ama kalbim 18.yılda takılı kalmış durumdayken şahsen bence olabilir. 

Tamam, sakinim, sakiniz, sakin olacağım, mantıklı düşünüp mantıklı dualar edeceğim :( 

Efenim yorumuma limon sıkmadan geleyim kitaba. Olaylar 1815 yılının İngilitere'sinde geçiyor. 

Yer Essex, mekan Blackmoor mülkü, mülk sahibi - bilin ki aynı zaman da kalbimin sahibi, kendisinin karşısında en kibar halimle reveransımıda yapar, ilk dansımı kendisine ayırırım, o kadar da leydi ruhluyumdur. - Ay ben konudan yine dağıldım. Mülkümüzün sahibi Blackmoor kontu Gavin Sewell <3 'dir. 
Babası talihsiz (!) bir kaza sonucunda vefat eder ve kontluk ünvanıyla beraber herşeyin sahibi olur. Kendisi aynı zamanda Stafford ailesinin de en yakın dostu, ailenin bir ferdi gibi dir.  
Babasının şüpheli kazasından sonra olayların peşini bırakmaya pek niyetli olmayan çiçeği burnunda kontumuz, derin ve tehlikeli araştımanın içine girer. Kitabın en güzel yanlarından biri, Historical romance ama içerisinde polisiye de yer almakta. Polisiye severler bence bu kitabı duble daha çok seveceklerdir. Öyle sürekli polisiye olmazsa bile merak hiç bitmiyor.

Kitabın bir sonraki sevilen canlarına :)
Efenim kayıtlara geçsin plissss.. Zira bendeniz Asi,  kitabın içerisinde ki kızları epeyce bir sevdi. Kızlar tam benim kafada. Evlilik düşmanı (biri hariç ama olsun onuda sevdim) ya da şöyle diyelim onlarda ben gibi her şeyin bir zamanı olduğuna inanlardan. Ahh yirim kesinlikle haklısınız kızlar. Tam desteğim size :D 

Sayfalarda, Alex - yani ALEXANDRA ELIZABETH STAFFORD ve onun en yakın arkadaşları Leydi Vivian Markell ve Leydi Elenor Redburn ile beraber ile çılgınca zaman geçiriyoruz. Her an bu sefer baloda ne giyecekler, sıradaki balodan nasıl kaytaracaklar ya da yapışkan adamın dans teklifini nasıl red edecekler diye merak içerisinde ve kesinlikler her satırda kıkırdayarak okuma şerefine nail oluyorsunuz.  Kitapları balolara tercih eden, zekasıyla ve kafasında kurgularla dolaşan Ella, sıradan bir kız olsada ve saf halleri ile kendisi sevdiren Vivi, huyu suyu tam benlik olan Alex, sorarım size nasıl sevilmesinler :)


 Vivi'nin ikiz kardeşi Sebastian'dan yazar minnak bir satır da bahsetti ama bendeniz kendisini epeyce bir merak ettim. Kendime Not: Sebastian'nı araştır!

Sevilecek bir diğer en en önemli şey-ler iseeeeee !  Bir kez daha iyi ki bunlar sadece kitaplarda var dediğim inanlara geldi sıra. Bu adamların gerçekte vaar olduğunu ve benim o dönemde olmadığımı bir düşünsenize  0_o Allah'ım kabus !. İyi ki,  iyi ki sadece kitaplarda varsınız siz. :J

Tüm öpücüklerim ve alkışlarım, sevgili düşes hanfendinin yani annelerinin evlilik baskısından nasiplerini sonuna kadar alan ama baskıya sağlam dayanan Stafford erkeklerine gelsin :) 

William Stafford (yani Will), Weston markisi; Nicholas Stafford (Nick) Forrow Kontu ve Christopher Stafford (Kitt) Baxer Baronu unvanlarıyla girdikleri her balo da kızların gazabından kurtulsalarda analarının gazaplarından kurtulamıyorlar. Ve bu erkeklerimizi epey bir çileden çıkarıyor :D 

Gariplerim hiç kimseden, hiç bir şeyden çekmediler düşesten ve unvanlı damat isteyen analardan çektikleri kadar. O balo senin bu balo benim sürüklenip durdular :p 

Not olarak belirtmeliyim ki, anne düşes ve baba dük ile aramda da inanılmaz bir bağ oluştu. O dönemde olaydım kesin beni gelin olarak himayelerine alırlardı :) güzelden anlıyorlar vesselam :p 

 Olaylar tüm bu sevilesi şahane insanlar arasında yer yer komik, yer yer meraklı bir şekilde geçip giderken bir de bakmışız ki kitabın sonuna gelmişiz. 









Blackmoor kontu Gavin Sewell<3
En sevdiğim an: Balo sahneleri ve Kızımız Alex'in  Gavin'ni balo salonun ortasında bırakma teşebbüsü ^_^
En sevmediğim:  şeytan ruhlu pislik adam :p
En şapşik: Aha kızlar yamacıma gelin :)
 En sevdiğim alıntı:  Will. "Vakit geldi, millet. Annen, Worthington Balosu'nun planlaması için hepimizin akşam yemeğinde hazır bulunmasını istiyor."
Nick icini çekerek kalktı, konuşurken ses tonu öfkeliydu. " İnsan da sanır ki bütün Britanya İmparatorluğu'nda sezondab daha önemli hiçbir şey yok. Tanrı bizi boş işlerle uğraşan annelerden korusun."
Kit. "Sen de bizinle gelsene, Blackmoor.
Blackmoor, " Bence bu gece sizinle yeterince uğraştım. Bir de gelip annenizle balo toplantısı mı yapacağım? Hiç sanmıyorum dostum"
  
Kitap Künyesi: 
Kitap Adı: Aşk Mevsimi
Yazar: Sarah Maclean
Yayınevi: Nemesis Kitap
Orjinal İsim: The Season
Tür: Tarihi Aşk / Historical Romance 
Yazarın diğer kitapları için : Okuoku & D&R & Kitapyurdu

Güzel bir kitabı daha bitirmenin mutluluğuyla. Historical severlere, hiç historical romance okumayanlara şiddetle önerimdir efenim. 
  
Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle. Sevgilerle As!