, , , , , , , , , , , ,

As!'den_Tomorrow With You_K-Drama_İncelemesi

Herkese merhaba 🙌 

Uzun zamandır k-drama incelemesi yapmadığımı fark ettim ve hemen arayı kapatma ihtiyacı hissettim. Kitaplar nasıl hayatımın bir parçası ise kdramalarda benim için öyle.. Mutsuzken, hayatın dibine vurmuşken, kafamı meşgul etme ihtiyacı hissediyorsam hemen açar en afillisinden bir kdrama izler kendimi resetlerim. İnanın işe yarıyor. Test edildi onaylandı. 

Bugün sizlere, oyuncularını da çokça sevdiğim Tomorrow With You dan bahsedeceğim. 

Hayat düşündüğünden kısa. Geçmişe takılıp kalmamalısın..

Dizi yine bir TvN dizisi. Kanal son dönemde yükselen yıldız adeta. Content Trend Leader sloganıyla G.Kore'nin kablolu özel kanalı. TvN dramalarda kesinlikle favorim oldu. Girin sitesine 10 dizisinden 8'i mutlaka favori dizilerimizdendir.

Sizlere öncelikle başrol oyunculardan bahsetmek istiyorum. 

  
Dizinin as oyuncularından biri Lee Je Hoon. Kendisini yıllar önce My Paparotti  filminde tanımıştım. O kadar şahane bir oyunculuk sergilemişti ki çevirisi olan her filmini izlemiş saçma sapan olsa da Fashion King dizisine bile bakmıştım. Sonrasında askerlikti vs. derken ortalarda pek gözükmedi Pavarottim 💕 Geçen yıl yine bir TvN draması olan Signal  diye bir  polisiye drama da oynadı ki bence yıllarca konuşulmalı o dizi. Her bir sahnesi muazzamdı. Son filmini de indirdim ama henüz izlemedim. Özlem dolu günlere ayırdım kendisini..


 Ve T.w.you da kendisi yine şahane oyunculuğu ile kalpleri çalıyor. Rolü o kadar karmaşık duygular ve çaresizlik içerisinde ki başka biri olsa bu rolü arapsaçı modunda oynar bize öyle aktarırdı ama söz konusu Je Hoon.


Bayan oyuncumuz ise gamzelerin kraliçesi Shin Min Ah.. Kendisinin oynamadığı rol kalmadı sanırım. Bir çok dizi de kalplerimizi çalan, ah o gamzeler dedirten, güzelliği ile bizi kıskançlık krizlerine sokan hatun. Seviyorum kendisini, başarılı rol seçimleri, oynadığı dizilerdeki rol arkadaşları - ki burada gerçekten ama gerçekten çok şanslı olduğunu bir kez daha belirtmek isterim - ile olan şahane uyumu, izlerken daha fazlası olamazdı dememize neden oluyor. 



 Bu iki güzellik başroldeyse dizi hakkında başka sorgu sual olur mu hiç?

Dizinin konusu izlenmişler arasında en sıra dışı olanından. AnlayacağınızTvN klasiği ile şaşırtıyor izleyicileri..

Yoo So Joon (Je Hoon)  ve Song Ma Rin (shin Min Ah) yıllar önce bir gün metro da başladıkları tartışmayı bir sonraki durakta inip devam etme kararı alırlar. Metrodan iner inmez metro feci bir şekilde kaza yapar ve tüm yolcular  hayatını kaybeder. Buna So Joon'nun anne ve babası da dahil. 




 Kurtulan sadece bu ikisi olmuştur. Aradan yıllar geçer ve hayatına bir şekilde devam eden Ma Rin, kazayı ve kazada ölenleri hiç unutmaz ve her gün ölenlerin anıtına gidip onlar için dua eder. 

 
So Joon ise kazadan sonra inanılmaz bir güce sahip olmuştur. Kendisi kaza yapan metronun istikametine giden bir metroya bindiğinde zamanda yolculuk yapmaya başlar. İlk başlarda bu yolculuğun amacını nasıl işlediğini kavrayamaz ama sonrasında bu mucizevi yolculuğun her türlü nimetlerinden yararlanır. Misal, herkesin yapacağını yapar ve piyango bileti alır, akıllı yatırımlar yapar ve çokça zengin olur.  😂😂


 


  Gel gelelim bir gün  So Joon, gelecekte yolculuk yaparken kendisini, tanımadığı, normal hayatta görse dönüp bakmayacağı şaşkaloz bir kızla evli olarak görür. 

Gelecekte daha gerilere gidip ne olduğunu bulmaya karar verir.. İşte bu noktada keşke hiç gitmeseydin, ne olduğunu araştırmasaydın da kaderin karşısına geçmeseydin dediğimiz ana geliyoruz. 

Öncelikle kızı bir araba kazasından kurtardığını izliyoruz, şayet kazadan kurtarmazsa kız sakat kalacaktır. 


Tam hallettim artık rahatız dediği anda aynı kadınla kendisinin 25 Aralık 2019 da karıştıkları bir trafik kazasında öldüklerini görüyor. 

 İşte bu görüş So Joon'nu kızın hayatına bilerek girmesine, onu kendisine aşık etmesine hatta ve hatta onunla evlenecek kadar ileri gitmesine neden oluyor. 




 Şahsen dizide So Joon için inanılmaz üzülüyorum. Etrafındaki insanların gelecekte başlarına gelecekleri önceden biliyor (ki merak hiç iyi bir şey değili bir kez daha öğreniyoruz) kimilerini kurtarmaya çalışıyor başaramıyor, onun acısını çekiyor, kimilerini kurtarıyor ama bu seferde zaman döngüsü değişiyor ve daha fena şeyler oluyor.


 Başlarda tek derdi, büyük kazaya engel olup kendi ölümünü engellemekti ama işler artık değişiyor. Zira yavaş yavaş sevimli eşi Ma Rin'e aşık oluyor ve onun yaşaması için, acı çekmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyor. Geleceğe gitme takıntısı bü yüzden ciddi bir boyuta çıkıyor. 
 

 
 
Ma Rin, kocasının zaman yolcusu olduğunu öğrendiğinde başta kabullenemese de sonrasında bir şekilde kabulleniyor ama artık bu yolculukları yapmasını istemiyor. Kavgalar ve birbirlerinden yavaş yavaş kopmaya neden oluyor.

Son bölümde So Joon'nun ortadan kaybolduğunu ve yıllardır kimsenin kendisinden haber alamadığını öğreniyoruz ya işte bu kısımda gelecekte ne oldu da ortadan kayboldu sorusunu deli gibi merak ediyorum 😆 aklım çıkacak düşünmekten 😴



 Dizinin sonunda bu ikisi kurtulacak mı? Yoksa birinden birini kaybedecek miyiz? Ma Rin, kendisiyle sırf ölümlerden kurtulmak için evlendiğini öğrendiğinde ne yapacak? Ve size bahsetmediğim bir diğer zaman yolcusunun kim olduğunu (başta tahmin etmiştim ve tahminim doğru çıktı bakalım sizler edebilecek misiniz) öğrendiğinde işler ne kadar çığırından çıkacak. İşte son 6 bölümde bunların cevaplarını bulacağız, yani inşallah 😁

 
 

Finalde bizi neler bekliyor bilemiyorum. Her bölüm olaylar o kadar çok şey değişiyor ki. Sonraki bölümü tahmin et deseler sittin sene edemem. Durağan kasvetli ama bir o kadar da merakla beklenen bölümlerde son 6 da kaldık. (bu postu yazarken 10. bölüm yayınlanmıştı, yazıyı paylaşana kadar 4 bölüme de düşmüş olabilir)



 
 

Anlayacağınız bir senarist insafı duası daha bizleri bekliyor. Mutlu olsunlar, anlaşabilir bir son olsun ve boy boy çocukları olsun ile biten bir final gayet cezbedici olurdu 💗 


En hüzünlü sahnede, en ağlamalı olan anda çalan ost olmazsa olmazlarımızdan tabi.. İşte bu ost yürekleri dağlıyor. Hem de söyleyen Seo In Guk 💗





Buda benden size bonus olsun 

 



 Dizi Künyesi


Adı: Tomorrow With You
Yönetmen: Yoo Je Won
Senarist: Heo Sung Hye
Kanal: tvN
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 2016
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore

Oyuncular:

Lee Je-hoon - Yoo So-Joon
Shin Min-A - Song Ma-Rin
Kang Ki-Doong - Kang Ki-Doong
Park Ju-Hee - Shin Se-Young
Baek Hyun-Jin - Kim Yong-Jin
Kim Ye-Won - Lee Gun-Sook
Oh Gwang-Rok - Shin Sung-Gyoo
Lee Jung-Eun - Cha Boo-Sim
Jo Han-Chul - Doo-Sik

Konusu:

Zamanda yolculuk edebilen Yoo So Joon, kendisini gelecekte mutsuz bir yaşam sürerken görünce bu kaderi, sevmediği halde Song Ma Rin ile evlenerek önlemeye çalışır. Evlilik oyunlarına başladıklarında Yoo So Joon bu kez de eşinin gelecekte kendisi yüzünden incinciğini görür. Bu gerçeğin kendisine sıkıntı verdiği günlerde Yoo So Joon, bencilce sebeplerle yaptığı evliliğe rağmen sevmeyi öğrenir.