, , , , , , , , ,

As!'den_Resident Evil: The Final Chapter_Karakter İncelemesi

Herkese merhaba 🙌

@Kitapla_mola kızları olarak başlattığımız Resident Evil: The Final Chapter kitabının turu ile sizlerleyiz. İlk olarak kitapla ilgili Rüya Kız Serpil'in yorumu için buraya TIKTIK yapabilirsiniz.

Serinin ilk filmini yıllatr yıllar önce izlemiştim. Aha izlediğim tarihi hatırlamaya çalışıyorum ama pek mümkün olmadı. 😞Heyy gidi zaman, asırlar önceymiş gibi geliyor. 


Kitap karakterlerini oyuncularını daha yakından tanımaya ne dersiniz? 

O zaman buyurun karakterlerimizi tanımaya.. 

İlk olarak seriye adıyla güzelliği ve muhteşem performasıyla hayat veren  Milla Jovovich yani nam-ı diğer Alicie / Alicia Marcus ile başlayalım.

Aslında her şey Alicia'nın babasının onu yaşatma çabası yüzünden başlamıştı. Küçücük bir kızken yakalandığı erken yaşlanma hastalığı babasını çaresiz bir duruma sokmuştur. Tüm bu çabalar sonunda babasının bulduğu tvirüsü ile hastalık son bulacak derken virüs muazzam bir şekilde büyüyor. 

Devreye giren zombiler ve evrim geçirmiş yaratıklarla uğraşma derdi de Alicie'ya kalıyor.

Hatun için diyecek söz yok. Ben kendisini ilk Jeanne D'Arc da izlesem de bu film ile adını taçlandırdı. Kitabı okurken bile gözümün önüne hep sen geldin Milla 💖

 Kızıl kraliçe, Alicie'ya 48 içinde Raccoon City'e gitmesini ve orada bulunan antivirüsü almasını ister. Ve zorlu yolculuk bu andan itibaren başlıyor. Söylemeden geçemeyeeğim, kitapta bu yolculuk o kadar güzel ve dağınık detaylar olmadan anlatılmış ki, hali hazırda filmi izleme gereği duymaz insan ama yinede seriyi sadece 1. filmde bırakmıl biri olarak kitap filmi meraklı hale getiriyor. Kafamdaki sorulara bir cevap bulmalıyım ve sanırım bu cevaplar filmin serilerinde yatıyor. 




Ali Larter yani, Alicia'nın eski dostu Claire Redfield. Ali'yi ilk Heroes dizisinde izlemiştim. Off o kadar zaman önceydi ki, vaay be ne günler geçmiş diyorum😔 


Claire, hayatta kalan bir grup insanın yanında yer almaktadır ve Alicia'yı da gruba dahil edip beraber mücadele etmek istemektedir. 

Alicie ile beraber oldukları bir dövüş sahnesi var ki kitapta böyleyse beyazperde de nasıldır diye merak ettirmedi değil.















Eoin Macken , kendisini kitap içerisinde Doc. olarak tanıyacağız. Sanırım filmde de aynı şekilde bizlerle oluyor.

Oluşturduğu küçük grubun lideri olur kendisi. Benim için kitapta bir çok yerde sürpriz yumurta olma unvanına erişmiş bulunmaktadır. 😋 Tam sevecekken seni yapılır mıydı bu 😖



















Hayatta kalan son insan tanesinden biridir Razor. Bir şekilde Doc. Macke'nin sağ kolu oldu ve oda bu mücadeleye baş koyanlar arasına girdi. 💪

















Ayy işte benim favorim, Christian. Grubun bir diğer üyesi. Oda zombilerden ve canavarlardan bezmiş ve onlardan kurtulmak için elinden geleni yapmaya ant içenlerden. 

Kendisinin gerçek adı William Levy imiş. Kafamı kuma gömerek söylemek istiyorum ki kendisini hiç izlemedim. Sanırım filmi izlemek için harika bir neden daha. 

Ve belirtmek isterim ki, kendisinin tipini görmeden öncede kitapta sevmiştim. Kader işte görmeden aşık edebiliyor 😍😍😍😍😍😍

 Asi durur mu hemen araştırdım, filmde oynadığı karakter hakkında baknız bu satırları söylemiş " Çok güçlü bir kişiliği var, kimseye güvenmiyor. Önce ateş edip, sonra soru soruyor."
Ayy cidden öyle ama ya.. Kitapta en sevdiğin karakter kim deseler
Christian.Christian.Christian.derim 😜






Diğer üyemiz Abigail'e Ruby Rose hayat vermiş. 

Grubun ayaklı silah icat edeni dir. Her şey den silah yapabilir ve sizi zor durumdayken kurtarabilir. 

 















Bir kitapta olmaz olmaz kötü adamlardan en kötüsü 😡 Dr. Isaacs. Gerçek adını bilemesekte olur bence 😡 Alicia'nın babası James'in ortağı Umbrella Şirketinin yarı ortağı ve insanlığı yok etmeye baş koymuş insan müsveddesi 😈 Geberesice pislik 😈 O kadar sene filmde ölmesini nasıl beklemişler yahuu ben olsa dayanamazdım
😈
















 

Finali okuyucuları şoka uğratan ama zaten böyle olmalıydı dedirten Küçük Alicia yani Kızıl Kraliçe ile karakter incelememize son verelim. Finalde Alicie yardım eli uzatan Kızıl kraliçe belki de başlayan savaşı sonlandırmada en büyük rolü oynuyor. 

Kızıl kraliçenin kim olduğunu öğrendiğimde epeycede şaşırdım. İçinde sakladığı şeyler ise bence kitaba damga vuran, kitap kurgusunun kusursuz olmasına neden olan şeydi. Yani kısaca kızıl kraliçe olmasaydı, kitap olmazdı. Alicie bu durumdan kurtulamazdı ve hayatta kalan son insanlarda yeryüzünden silinirdi. 

Diyeceklerim bu kadar 😋😋😋😋




Kitaptan ve karakterlerden bu kadar bahsetmişken fragmanları izlemezsek olmaz dimi? Keyifli seyiler..



 
 




Bu arada belirtmek isterim ki, kitap ve film için final deselerde kitabın sonu bana pekte öyle gelmedi. Kimbilir belkide bendeki sadece bir umut 💘


Bir sonraki turlarda görüşmek üzere.. Sevgilerle Asi