, , , , , ,

KİTAP YORUMU: İsabel COOPER / UYUMSUZ LEYDİ (Serpil KIR)

UYUMSUZ LEYDI / ISABEL COOPER 


..."TARİH, AKSİYON, AŞK VE BÜYÜYÜ BİR ARAYA GETİREN GÜÇLÜ BİR İLK ROMAN"...

Vay canına !!! Başlamamla bitirmem arasındaki süre nasıl geçti bitti anlamadım👍 bu kitabın içinde ne arasanız mevcut. Hem tarihi aşk romanı (savaşçı birine leydi olmayı nasıl öğrete bilirsiniz?) hem de büyülerin olduğu ve bolca da yaratıkların cirit attığı bir kitaptı. 
Joan, Karanlık Olanların kol gezdiği bir zaman diliminden 1888 yılında beliri verir. Simon'un karşısına çıktığında olacaklardan haberdardır lakin keşke birileri Simon'u da uyarsaymış 😆 Üstelik Simon Şeytani yaratıkların saldırısına uğramıştır. Joan’un bu yaratıklarla rahatlıkla başa çıkabilmesi epey bir şaşırtır kendisini. 
Nereden ne için geldiğini anlattığında Simon’un da büyü işlerine yabancı olmadığını öğrenir. Çünkü kız kardeşi Elenor, Alex Reynell'in büyü ayinlerinin son kurbanıdır. Simon, Joan'ı sosyeteye ayak uydura bilmek için hazırlar ve Joan savaşmak dışında baska hiç birşey bilmediğinden bu durum epey eğlenceli bir hal alıyor. Şimdi Alex'i avucuna alıp, yazdığı KİTAP'ı yok etmek zorunda. Zira öteki dünyanın kaderi bu kitaba bağlıdır. 

Her türün harmanladığı bir kitaptı ve
Englefield serisinin ilk kitabını okuduk. Seri üç kitaptan oluşuyor ve her kitap farklı karakterleri konu ediyor. Ayrıca bu seriden başka iki farklı serisine;
🌸Highland Dragon
Ve
🌸Dawn of the Highland Warrior
daha rastladım ve umuyorum onlarıda okuma şansı bulabiliriz.
Bknz:
GOODREADS

Kitabin tanıtımına BURADAN bakabilirsiniz...

Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere. 
Okumak Iptiladır Müptelalara Selam Olsun.

Devam et KİTAP YORUMU: İsabel COOPER / UYUMSUZ LEYDİ (Serpil KIR)
, , , , , ,

KİTAP YORUMU:Dilek Taygun // BENDEKİ SEN (Yorumlayan:Serpil KIR)

Dilek Taygun || BENDEKİ SEN


Kitapla Mola BlogTur'un bu kez konuğu Yellomi , yani namı değer Dilek Taygun.
Evet itiraf ediyorum! Ilk kez kitaplarından bir tanesini okudum. Gerek kitap konusu, kapak ve iç sayfa tasarımları ile on numara beş yıldız bir kitapla vedalaştım.
Bir günde biten, hem duygusal hemde bolca keyif veren bir kitaptı. 

"Basit bir yalan,
Yanlış bir numara, 
Ansızın beliren aşk..." 

diye başlıyor kitap.
Hanım karakterimiz Ezgi, alışık olmadığımız bir tip. Sessiz sakin, kendi işi gücünde ve düzenini oturtmaya çalışan bir kızcağız. 
Yetiştirme yurdundan ayrıldığında kibrit kutusu büyüklüğünde bir eve taşınır ve bir lokantada bulaşıkcı olarak işe başlar. 
Şimdi ki hedefinde beyaz atlı prensini beklemek var, hatta siyah atlı prens bile olabilir 😂 
Patateslerini soyarken çalan telefonunu cevaplamak gibi bir gaflette bulunuyor ve hayatında bir daha on bin tl'yi bir arada göremeyeceğinin bilinciyle gelen teklifi kabul ediyor.
Telefonun diğer ucundaki Baran Solmaz'dan baskası değildir. ☺
Baran, çalışmakta olduğu iş yerine başvuru yaparken nişanlı olduğu yalanını söyler ve patronu artık nişanlısı ile tanışma vaktinin geldiği haberini verir. Mankenlik ajansından ayarlanan kızı aradığını zanneden Baran, Ezgi'yi gördüğünde yaptığı hatayı farkeder. Ama artık çok geçtir çünkü patronunun eşi ile tanıştırmak zorunda kalmıştır bile.


On gün sürecek bu oyunda ipler Baran'ın elindedir.  Yeni nişanlılık hayatına alışmakta zorlanan Ezgi, söylediği yalanın altında ezilmekte olan ve Ezgi'ye başlarda ısınamayan bir adet Baran efendimiz ile sayfalar birbiri ardına çeviriliyor.
Peki geçmişte yaşanılanlar, oyun ile başlayan bu birlikteliği etkileyecek mi okuyup göreceğiz 😉


Birbiri ardında gelecek olan etkinlik programımızı takip etmeyi unutmayın.
Instagram kitap yorumu ve videolu playlist için Asi Kız'ı, karakter inceleme ve blog yorum için Vemutluson bloguna davetlisiniz.

Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere. 
Okumak Iptiladır Müptelalara Selam Olsun. 


Devam et KİTAP YORUMU:Dilek Taygun // BENDEKİ SEN (Yorumlayan:Serpil KIR)
, , , , , , ,

Hayali Karakter Röportajı / Baran Solmaz (Serpil Kır)

Dilek Taygun || BENDEKİ SEN 
Baran Solmaz Hayali Karakter Ropartajı


Herkese merhaba, bugün konuğum BENDEKI SEN karakteri Baran Solmaz. Kendisini soğuk nevale olarak tanıyor ve en yakın arkadaşı Sarp bey'in duygularına sonuna kadar katıldığımızı belirtmek istiyorum. Ama konumuz bu değil 😄
Kendisiyle sohbet edip bu oyuna nasıl başladığını ve Ezgi ile olan ilişkisine nelerin sebep olduğunu ilk ağızdan öğrenme  fırsatını bulmuşken kaçırmayalım istedim.

&&&&&&

BEN: Hoşgeldiniz Baran bey, çok fazla konuşmayı sevmediğinizi bildiğimden, sırf siz hemen sıkılmayın diye sorularıma geçmek istiyorum. Mahsuru var mi?

BARAN: Bunlar hep Sarp'ın benim için söyledikleri yüzünden 😡 adımı sessiz sakin asabi adama çıkardı bir kere düzeltmek imkansız. Başlayalım lütfen, ama acısız olsun sorularınız. 

(Gülüşmeler ahahahahaa 😂😂😂😂)

BEN: Baran Solmaz kimdir? Ve direk konuya giriyorum, Ezgi Değerli ile nasıl tanıştı. 

BARAN: Çok küçük yaşta ailesini kaybeden bir çocuktan, yetistirme yurdunda kısa da olsa bulunmuş ve annesini gururlandırmak adına iyi işler yapmış bir adamım. Sanırım tek ve en büyük hatam, şuan bulunduğum şirkette çalışabilmek için söylediğim "nişanlıyım" yalanı. Ezgi hanım ile de böyle tanıştım. Kendisinin ajansta çalışan uzun boylu, sarışın ve afeti devran olması gerekiyordu.

BEN: Ama değildi. Bahsettiğiniz kişi yerine Ezgi'nin gelmiş olması sizde şok etkisi mi yarattı? o anki duygularınızı öğrenmeyi çok isteriz.

BARAN: Karşımda sirkten kaçmış bir palyaço gördüğümü düşündüm. Gerçekliği karşısında canım her saniye daha fazla sıkılıyordu, ki bunu da ona fazlasıyla hissetirmiştim. Benim istediğim sahte nişanlı ile aralarındaki tek benzerlik isimleriydi.
Insanları küçümsemem lakin her zaman davulun dengi dengine çalması taraftarıydım. Şimdi düşünüyorum da ne kadar yanlış bir düşünce. 



BEN: Peki o anda bu oyuna bir son vermeyi düşündünüz mü?

BARAN: Kesinlikle! Hatta Kaya bey'in eşi ile karşılaşmamış olsaydık o anda bitecekti herşey ve sessiz, huzurlu yaşantıma devam edecektim.

BEN: Gerçekler ve Hayaller.
Olayların akışı doğrultusunda sorularımı sormak istiyordum ama dayanamayacağım 😆 kapınıza gelip sizi herşeyi anlatmakla tehdit ettiğinde ne hissettiniz.

BARAN: Öfkeden deliye dönmek ile cesaretine hayran kalmak arasında epey kaldım. Ama teklifini kabul etmek zorundaydım.

BEN: Ezgi'nin kendisini bu oyuna kaptırma olasılığını düşündünüz mü? 

BARAN: elbette. En çok bu durumun olasılığından korktum. Basit ve kısa sürede sonlanacak bir oyundu oynadığımız. Karakter olarak kendini kaptırmaya elverişli bir yapısının olması durumu epey kolaylaştırıyordu.




BEN: Ama kendi gönlünüzü Ezgi'ye kaptirma olasılığını hiç düşünmediniz.

BARAN: egoist olmak bazen başa bela olabiliyor ☺ Belki Ezgi den çok sonra kalbimi ona verdim. Ama ilk itiraf eden bendim. Çünkü zaman tükeniyor ve ellerimden kayıp gitmesine müsade edemezdim.

BEN: Duygularınızdan ilk ne zaman emin oldunuz?

BARAN: Sarp'ın hazırladığı gizlilik sözleşmesini imzalatmak için götürdüğüm ve sorgusuz sualsiz imzalamayı kabul ettiğinde emin oldum. Öncesi de vardı ama kendime itiraf edemiyordum.

BEN: O zaman şuan karşımızda bambaşka bir BARAN SOLMAZ var diye bilirmiyiz?

BARAN: evet, kesinlikle diyebilirsiniz. Ki zaten Sarp bu durumi hatırlatmaktan keyif alıyor. Kendimi tanıyamaz hale gelsemde Ezgi ile evde vakit geçirmeyi sevdiğimi farketmek başlarda epey şaşırtmıştı beni.

BEN: Yıllar önceki karşılaşmanız diye sorsam?

BARAN: Bırakalım da okuyucular öğrenip karar versin.

BEN: Son olarak Ezgi Değerli desem?

BARAN: (kocaman bir tebessüm) Uzun yıllardır beklediğim Bendeki diğer yarım...


&&&&&&


SORU VE CALEVAPLARIMIZ BU KADAR. EĞER SİZLERİN SORULARIDA VARSA CEVAPLAMAKTAN MEMNUNIYET DUYARIZ 😉

Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere. 
Okumak Iptiladır Müptelalara Selam Olsun. 



Devam et Hayali Karakter Röportajı / Baran Solmaz (Serpil Kır)
, , , , , ,

KİTAP TANITIM: Meltem Kurtulan || İçimde Saklı (Serpil KIR)

MELTEM KURTULAN || İÇİMDE SAKLI
KİTAP TANITIM

Herkese merhaba...
Yine yeniden kitap tanıtımı ile karşınızdayım. Hal böyle olunca  MENDIREK yayınlarından çıkan İÇİMDE SAKLI kitabını konuk etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. 
Önce Kitabımızın konusuna bir göz atalım;



KİTABIN KONUSU 

Erdem memuriyetini Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde geçirmiş idealist bir savcıdır.
İşi gereği kendisini türlü olaylar arasında buldukça, bedeni ve ruhu; günlük hayatta başka insanların farkında bile olmadığı bu olaylardan ciddi şekilde etkilenmektedir.
Ailesini mesleğinin dışında tutmaya ve hislerini dışarıya belli etmemeye gösterdiği çaba, onu giderek tıpkı annesi gibi, daha da içine kapanık biri haline getirir. Edindiği sonsuz tecrübe ile durmaksızın hayatı sorgular. Bunu yaparken bir yandan da aşkın gücünü öğrenmektedir.
Sevim; onun tek ve büyük aşkıdır. Sevda ise onların aşkının en güzel tanımı ve birlikte yaşanırken anlam bulan iki kişilik bir yolculuktur. Sevda; Erdem ve Sevim’dir.
Aile kavramının sevdikleri için yaptığı ve yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldıkları ile Erdem salt gerçekliği kabullenirken yine de yaşadıklarını kaderle birleştirmeye, yaptığı iç hesaplaşmalarda geçmiş ile bugün arasında bağlar kurmaya çalışmaktadır.

Ancak atladığı bir şey vardır ki; aile fertleri de aslında onunla aynı durumu ve hesaplaşma içindedir.

YAZAR KİMDİR? 


1968 de Anadolu’nun ücra bir kasabasında doğdu. Memur bir ailenin çocuğu olduğu için eğitim yaşamı yine Anadolu’nun çeşitli yerlerinde geçti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra, avukat oldu. Hukukçu bir aileden gelmiş olduğu için bu mesleği seçmiş olsa da mesleğini hiç yapmadı. Güzel sanatlara duyduğu ilgi onu tasarımcı olmaya yöneltti.” Koşullar öyle istedi” diye kısaca özetlediği tasarımcılık mesleğini uzun yıllar sürdürdü. Anadolu kültürü ve yaşadığı muhtelif yerlerin izleri, yaptığı tasarımların en önemli konuları oldu. Duygu dünyasına yer etmiş birikimleri harmanladığı tasarımları, katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüle layık bulundu.
Kurtulan’ın aldığı ödüller: 
1. Yıl :2000- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik 
2. Yıl :2001- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik 
3. Yıl : 2001- Gold Trends Yarışması Cosmopolitan Dergisi Özel Ödülü 
4. Yıl: 2002- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik 
5. Yıl: 2002- Gold Virtuosi International Jewellery Design Awards- Altın Madalya 
6. Yıl: 2006-International Tahitian Pearl Tropy Award - Ortadoğu Birinciliği 
7. Yıl: 2006- International Tahitian Pearl Trophy Award- Dünya İkinciliği 
8. Yıl: 2008- International Tahitian Pearl Trophy Award- Ortadoğu Birinciliği 
9. Yıl: 2009- International Tahitian Pearl Trophy Award- Dünya İkinciliği.

Yazar, ayrıca daha sonraki yıllarda, davet edildiği birçok tasarım yarışmasında jüri üyeliği ve moderatörlük yaptı. Mesleği ile ilgili, sektör yayınlarında makaleler yazdı. 2010 yılında dalında, World Gold Council tarafından, dünyada dikkat çeken mücevher tasarımcıları arasında gösterilen yazar, konsey için bir kitap çalışmasında konu oldu. Bu kitap dünya üzerinde yapılan panel ve oturumlarda, tasarımda yol gösterici olarak kullanıldı.( Gold Inspiration Guide ) Yazar aynı zamanda mesleki bir kitap çalışmasını sürdürmektedir. Yaptığı mücevherleri sergilemek için başladığı heykel çalışmaları devam eden yazar; sanatsal düşüncenin tek bir konu ile sınırlanmadığını ortaya koymak istercesine, 200’ü aşkın şiiriyle yeni bir kitap için çalışmalarına devam etmektedir. Şiirlerinin bir kısmı oğlu Kerem Kurtulan tarafından bestelenmiş olup 2018 yılında “Yol” adlı bir albümde toplanacaktır. “İz bırakmak için çalışmak ve üretmek lazım” diyen yazar, bu ilk romanı ile okuyuculara merhaba diyor.

KAYNAK: Kitapyurdu.com


SATIN ALMAK İSTERSENİZ 


Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere. 
Okumak Iptiladır Müptelalara Selam Olsun. 
Devam et KİTAP TANITIM: Meltem Kurtulan || İçimde Saklı (Serpil KIR)