, , , , , , , , , , , , , , , ,

As!'den__Descendants of the Sun_Drama Tanıtımı

Evet bendeniz As! yine harika bir drama ile sizlerle. 


An itibariyle bildiğiniz, izlediğiniz, efsane dediğiniz tüm dramaları bir kenara bırakın ve buraya bakın.




Karşınıza, rekor üstüne rekor kıran, 27 Ülke ve 32 dile çevrilerek satılan, BBC News'de "G.Kore'nin askeri romantizmi Asya ülkelerini kasıp kavuruyor" başlığıyla konu olan bir drama ile geldim.

Her bölüm bir önceki bölümden çok daha harika olan, izlediğimiz her bölüm sonrası çıtayı nirvanaya ulaştırıp bize şok dalgasıyla kıyılara vurmayı başaran tek drama varsa o da budur.

Senarist ablam öyle bir yazmış, karakterlerin uyumunu öyle bir oturtmuş ki, aşkları, diyalogları, birbirlerine olan o manalı derin bakışmaları öyle bir aksettirmiş ki, izlerken ellere varda bize yoh mi dedirtmeyi başarmış bir yapım var karşımızda. 




Başrolde, askerden yeni dönen bebek suratlım Song Joong-Ki var ve efsaneliğini dizide adeta konuşturuyor. 2 yıl askere giden bir adam hiç mi paslanmaz yahu, az biraz kusur olsun da şikayet edelim ama cıks yok !!

Kendimden biliyorum genç kızların neredeyse %90'nında üniforma hayranlığı vardır. İşte bu dizi de o hayranlık kanımıza işleyip bizi derin çıkılması zor depresyonlara girmemize neden oluyor.





Bir gülümsemesi var, "Rabbim gülüşünü tırnak içine almış da bizlere sunmuş"

Oyunculukla adam adeta dans ediyor. Sanırsın 40 yıllık komutan - ayy aman Big Boss <3 Herkeslerin dediği gibi bu rol sana cuk diye oturdu Big Boss.

Heyttt bee aslanım, koçum bi'danem.. Yürü de Asya alemi Big Boss görsün :) 
Bir kaç ay önce ilk fragman yayınlandığında anlamalıydık aslında, bu dizi hayatımızın merkezinde yer edecek,  yerken/içerken, başkalarıyla sohbet ederken aklımızın bir köşesinde "acaba dizi de bu hafta neler olacak "diye meşgul edeceğini bilmeliydik.

Beklenen gün gelecekse çekilen acı mukaddestir diyerek dizinin ilk bölümünü izledik. İşte ne olduysa o andan itibaren oldu.  Daha 1. bölümün ilk saniyesinde dizi tsunami etkisinde vurdu yıktı bizi. 

Big Boss'ımız, doktorumuza bence tam olarak bu esnada vuruldu xD Tabi gördü güzel hatunu nasıl vurulmasın <3Efsane sahnelerde vol bilmem kaçıncının ilki :p

 Big Boss'un doktorumuza verdiği ayar :)))) Kızım, adam o telefonu güzellikle istediğinde gak guk etmeden o telefonu vermeliydin :)))Ahanda böyle baka kalırsın :p


Yani şimdi ylesi saliselik bir teması izlerken, insanın midesine öküzler oturuyorda, velevki hani olmazda yanlışlıkla gerçekte yaşadığımızı düşünsenizde O__o biz pert, biz mefta :p
 
Haramdır o haram ! değmesin elleriniz -,-


Olaylar iki as askerimiz yani, Big Boss Captain Yoo Shi Jin ve Seo Dae Young ve ikisinin akıllarını başlarından alan biri sivil doktor Kang Mo Yeon, biri de askeri doktor olan Yoon Myeong Joo arasında geçmektedir. 

İki çiftide çok seviyorum ama benim favorim elbetteki Big Boss Captain ile sivil doktorumuz arasında yaşananlar.. İzlemeye doyamıyorum. Ne videolar, ne klipler ne tekrarlar yaptım ah bir bilseniz.. 

  8946546494947 tane kalp ben :) 


Big Boss ve kankası izinli oldukları bir gün yolları bir şekil hastaneye düşer ve orada güzel mi güzel doktormuz ile karşılaşır. Kendime isyan; Ben hastanede çalışsam karşıma emekli olmaya direnen amcalarla çıkar, hatunun karşışısna çıkana bak. -,-

Çiftimiz iki kez randevulaşır ama randevuların sonu hüsranla sonuçlanınca doktor kızımız düzenli bir ilişki isteğine cevap veremeyen Big Bos'ımız ile (hayat işte biz olsak senede bir gün der yine de devam ederiz) yolllarını ayırmaya karar verir. 


 Doktor kızımızın çalıştığı hastane onu ve ekibini Urk bölgesine sivil savunma doktoru olarak gönderir. Oraya gittiğinde bir de ne görsün Big Boss'ımız da orada. Tabi burada fark ediyoruz ki kızımızı anası kadir gecesinde doğurmuş. Zira bu şansın başka bir açıklaması olamaz.

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diyerek 1 yıl gibi bir süre sonunda karşılaştıklarında canımın içi Big Boss'um hatunumu görmezden gelir.  

Şimdi hatun görmezden gelinecebilecek biri değil (taş mübarek ) ki bunu Big Boss'umuzda fark ediyor va varlığına kayıtsız kalamıyor.  Olaylar da tam olarak bu anlardan sonra başlıyor.


Depremler, kaçırılmalar, uçurumda vasiyet yazamalar falan xD 

 Her bölümü yazsam post'a karakter yetmez. Gelişen olayları öyle hayranlıkla ve aşkla izliyorum ki, izledikten sonra benden uzunca bir süre haber alınamıyor.  


 Hali hazırda 10 bölüm doya doya bu çiftimizi izledik. Yetti mi? Elbetteki hayırrrr.. 100 bölüm olsa yeter mi? Kesinlikle hayır ! Ama maalesef ki finale son 6 bölümümüz kaldı. :( 

Gel gelelim diğer  çiftimize..  Eminim ben dahil herkesler Başçavuş Seo Dae Youn'un aşkına üzülüyordur :( 
Yazık kıyamam adam resmen türk filmi yaşıyor. Kızının onunla olmasını istemeyen general bir baba ve ona saygı duyan Seo Dae Youn. Allah'tan kızımız sevdiğine bağlıda babaya kafa tutup başçavuşumuzun geri çekilme isteğine engel oluyor.
 Final de aşklarının son durumu ne olur, senarist bize nasıl bir kazık atar bilinmez ama bu ana kadar yaşadıkları ve yaşattıkları için kendilerine kocaman bir komasmida.. 

 Allah, general babaya vicdan, bu iki çiftimize de dayanma gücü versin. General olmasada milyon tane izleyici sizinle.. Fightingggg canlarım !!!!!

Bir de Big Boss ile çilekeş aşık başçavuşumuzun halleri var ki akıllara zarar. 
Adamların yanyana geldiği her an kopmak garanti :) Nedendir bilinmez hep bir koşu içerisindeler, şu hallere bir bakın dersin maratona hazırlanıyorlar :P 

Ya ama siz çok tatlısınız xD Yeryüzündeki iki sevimli adamı bu dizide kavuşturmuşlar. 


Siz ikinizin maceralarını izlemeyi deli gibi seven ve merak eden bir adet As! ve milyonlarca kore fanı varken size durmak yakışmaz. Koşunnnnnnnnnnn xP

Ben yine en as çiftime döneyimde kendimi kıskançlık krizlerine sokayım.  Gelin korecanlarım bu krizde sizde beni yalnız bırakmayın. 

O kadar bağcıklı ayakkabı giyerim bağcıklarımı bir kere bağlayanım olmadı.  Zalım hayat :'(

Peki kaç insan evladı bize bu şekilde aşk dolu üstüne sevgi pıtırcığı modunda baktı <3 

Biz baksak hayırdır tren mi geçiyor derler 

Evet, adamın aşkı yüreğimize dokunuyor, evet finali deli gibi merak ediyoruz, ve evet keşke bu aşkın 3/1'ini yaşasak mutluğun formülünü bulmuş olsak.

Kendime teselli notu: Big Boss sadece dizi den ibaret ve bu adam tamamen senarist ürünüdür. Yüksek ihtimalle o da ben gibi aşkı böylesine yaşamamıştır. :p


İzleyenler bilir 10. bölüm çok pis bir yerde bitti. Bölüm gelse de hemen izlesek modunda günler, saatler, dakikalar sayıyorum. Eminim ki bu konuda yalnız değilim. Selam korecanlarım gelinde bir sarılalım xD

Samanlıkta iğne aradıktan sonra biz :)

Dizi bu kadar harika olur da Ost'lar sönük kalır mı hiç. Ost krallarını ve kraliçelerini bir araya toplayan tek dizi olma unvanına da ayrıca sahip olmalı bence. Nerede bir şaheser ses var hepsi burada..


Buyrunuz size harika bir Ost listesi.. Sesler nasılda muhteşem <3


Olmazsa olmazımız dizi künyemiz ile sizleri başbaşa bırakıyorum. 

(Bu satırları okurken Ost'ları dinlemeyi ihmal etmeyiniz efenim) 


Dizi Künyesi
Yönetmen: Lee Eung Bok
Senaryo: Kim Eun Sook & Kim Won Suk
[The Heirs, Gentlemen's Dignity, Secret Garden]
Bölüm Sayısı: 16
Tür: Dram, Romantik, Aksiyon
Yayın Kanalı: KBS2
Yayın Tarihi:
24 Şubat 2016 - 14 Nisan 2016 
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe - 21:55 Ülke:Güney Kore
Dil: Korece

Oyuncular
Song Joong-Ki (Yoo Shi-Jin)
Song Hye-Kyo (Kang Mo-Yeon )
Kim Ji-Won (Yoon Myeong-Joo)
Jin Goo (Seo Dae-Young )

Konusu
Dizi Birleşmiş Milletler'e ait barışı koruma birliklerinde yer alan Yüzbaşı Yoo Shi Jin'le Birleşmiş Milletler'in talebi üzerine başka bir ülkenin başkentine tayin edilen Doktor Kang Mo Yeon'un aşk hikayesini konu almaktadır.  

 
Evettt bir tanıtımın daha üzülerek sonuna geldim.  Descendants of the Sun hayranları ve bendeniz yayında ve yapımda emeği geçen tüm dizi ekibine bizi bu harika dizi ile buluşturdukları için teşekkürlerimizi sunarız <3

K-dramasız ve Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle.. 
 












 smile ifade simgesi
Devam et As!'den__Descendants of the Sun_Drama Tanıtımı
, , , , , , , , , , , , , , ,

As!'den_Sarah Mclean & Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu_Kitap Yorumu

Okuma Etkinliği 

Sarah MacLean

Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu 


Bugün en bi sevdiğim yazarla ve yepyeni bir heyecanla sizlerin karşısındayım sevgili dostlar. 

Sevgili Sihirli Kitaplık ile Okuma Etkinlikleri ekibinin başlatmış olduğu tur'a misafir yorumcu olarak katıldım. Hem de Sarah Mclean'nın yepisyeni kitabına..  Hem yeni kitap heyecanı hem de tur heyecanı ile havalara uçan bir ben var karşınızda.

  Turumuza ilk olarak ön okuması ile Esra arkadaşımız start verdi 8bknz; Ön Okuma ), sonra harika yorumunu bizlerle paylaştı (bknz: Esra Nazenin Özdemir Yorumu) ve bendeniz sizler için bir baştan çıkarma listesi hazırladım (Bknz: Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu Listesi  )

 Bitti mi tabiki hayırrrrrrr..
13-16 Mart tarihleri arasında turumuza katılan kitap kurtları arasında yapılacak olan çekilişte "1" kişiye de kitap hediye edileceğininde sürprizinide sizlere bir kez daha vereyim.  Yarışma için Sihirli Kitaplık ile Okuma Etkinlikleri sayfasına davetlisiniz efrnim.



Bu ivedi bilgiler sonrasında gel gelelim kitabımıza.. 

Yazar beni bilmem kaçıncı kez daha yanıtlmadı ve kitabın her bir satırı muhteşemdi. 

Sevgili Nemesis yayınevinin biz kitap kurtlarına vermiş olduğu en büyük hediye Sarah Mclean olsa gerek. En azından yazarın kitaplarını okuyanlar için öyledir. (okumayanlar çok şey kaybediyorsunuz, bilin istedim) Zira hatunun kalemi o kadar sağlam ve o kadar gereksizlikten uzak ki, okurken bir de bakmışsınız ki sayfalar su gibi akıp bitmiş.

Kitabımız hali hazırda 3 serilik bir kitap (umarım yazar devamınıda çıkarır).. Öncelikle seri konusunda içimiz rahat olsun, malum yayınevinin serileri hızlı bir şekilde çıkarma gibi bir özelliği var ki püü püü nazar değmesin.. Güveniyorum, bizi çok bekletmeden seriyi hemencik çıakracaklardır.

Bu kadar muhabettin ardından kitabımızdan bahsedeyim ben biraz.

Efenim kitabımız serinin ilk kitabı "Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu". 
Hanım kızımız saygın bir ailenin en büyük ve en evde kalmış kızı Lady Calpurnia Hartwel'dir. Kendisi 28 yaşına merdiven dayamış. Annesinin dediğini iki etmeyen bir Lady'dir. Yaşın ve etraftaki evde kalmış kız kurusu bakışlarından dolayı isyan bayrağını çekmesine ramak kala abisi Allendale kontu Benedick Hartwel (burada bir sürü kalp ben) ile yaptığı görüşmede bir karar vermiştir. - Ay abinin bu listeye kendisinin sebep olduğunu öğrendiği sahne <3 <3 Allah'ım yerim !

Cesareti olsaydı yapacağı şeylerin listesini yapmak! (bence bunu bizde yapmalıyız) işte kızımız bu listeyi yapıyor. Yapıyor yapmasında listenin en başında yer alan maddeyi uygulamak için gerekli cesareti toplaması biraz zaman alıyor (10 dakika kadar). 10 yıl önce sıkıcı bir baloda karşılaştığı çapkınlıklarıyla ün salan yakışıklı, günaha davetiye çıkaracak kadar çekici olmasıya ünlü olan sevgili Ralston Markisi Gabriel St.John'nu öpmek listenin en tepesinde yer alır- ayy aman pardon tutkuyla öpmek. Bu cesareti yerine getirmek için gecenin kör bir vaktinde evden kaçıp Markimizin evinin yolunu tutar.

Yıllar sonra gecenin kör bir vaktinde yatak odasında Calpurnia(Callie) yi gören Gabriel önce gözlerine inanamaz ama sonra kızımıza istediğini verir. Lordumuzun öpücüğü kıymetlidir, bunun için tabiki bir şartı vardır, kızkardeşine hanım efendi olması için eğitim vermesi şartıyla öpücüğünü veriri. Callie'nin canına minnet-ti ki ta ki ilk başlarda. Sonrasında tutku dolu aşk kızımızın kalbini çalar. Ama Lordumuz bu konuda epey bir ketumdur. Ve Callie'yi canından bezdirir :p

Kız karakteri sevdim ben, normal şartlarda historical romancelerde kızların sinir bozucu halleri gerer beni ama burda kız tam benim kafada. Aklına koyduğunu yapıyor.  Aferim kızım sana !

Sevgili Lordumuz Gabriel 5 dakika arayla hem Markilik hem de ailenin reisi olma unvanına sahip olmuştur. Çünküm kendisinin bir ikizi nam-ı diğer Lord Nicholas'ı vardır. Ahh seni de ayrı yirim, çıktığı uzun yolcukların birinde yüzünden yara alan ikiz kardeş - ki bu sizi yanılmatsın yazar ablam öyle bir anlattı ki o yarayı, adamı seksilikte nirvanaya ulaştırmış :)  Lord Gabriel, Callie'ye duyduğu hisslerin üstesinden gelmeye çalışırken öte yandan birden ortaya çıkan kızkardeşi balolara hazırlama telaşını sürdürür. Üstüne bir de şu meşhur listeyi hazmetme çabası vardır ki takdire şayan. Bir de girdiği bir iddia vardır ki adamım ne bilsin sonunda başına bela olacak.

Kitap içerisindeki diğer karakterleri sayfalarda okurken merak ediyor sonlara doğru akıbetlerini öğreni veriyoruz. Bu kısmı sevdim, sevdim ama keşke abimiz Benedick Hartwel'inde bir kitabı olsaydı. Belkim yazarım insafa gelir de bir kitapta onun için patlatır. 
 



Sıradaki kitap ikiz kardeş Lord Nicholas'ın, o da epeyce merak ettiklerimden. Burada abisinin yaptığı eşekliklerle dalga geçme konusunda çok başarılıydı, umuyorum ki ikinci kitapta da biz kendisiylen dalga geçeceğiz :)

 3.kitap ikise birde ortaya çıkan Juliana Fiori'nin kitabıymış. Kızın haklı korkuları var. İnsan okurken kızamıyor, kıyamıyor. Zira o korkular ikiz ağabeylerinde de mevcut. O korkular ne mi? Yoo yoo söylemem, kitapta, okuyunuz !

Eveeeet kitabımızda ki başlıca karakter ve konuların minnak bir kısmından bahsettim size. Devamı ve daha fazlası elbetteki kitapta. Çok daha fazlası hem de.. 


Seri adı: Love By Numbers
1.Kitap: Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu
(Nine Rules to Break When Romancing a Rak)
2.Kitap: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord 
3.Kitap: Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart

Yazarın tüm kitaplarını incelemek için: Goodreads 'e ya da Amazon.com 'a göz atabilirsiniz. 

En bi sevdiklerim
En sevdiğim alıntı: Callie iflah olmaz bir romantiktir. Küçüklüğünden beri böyleydi. Ask evliliğinin bir meyvesi olunca bu durum kaçınılmaz oluyor. Son yirmi yıldır eline aldığı her ask romanını okur. Ask evliliği yapması ve aşktan daha azına razı olmaması için onu ben cesaretlendirdim. Ne kadar da ben gibi düşünen bir lady ve e ne kadar da düşünceli bir abi

En sevdiğim karakter: Abi Benedick Hartwel ve sevgili Ralston Markisi Gabriel St.John

En sevmediğim:  Ayyaş kumarbaz adam >.< 
   
En sevdiğim an:  Kızın eskrim ve meyhane macerası :))))))) Allah'ım saatlerce gülmek garanti..

Daha bir çok en'lerim var ama hepsini yazsam karakterlerim yetmez. İyisi mi siz önce yarışmamıza katılın baktınız şansınız yaver gitmedi. Yolunuz kitapçıya düştüğünde kitabı mutlaka alın. 

Harika bir kitabı daha bitirmenin mutluluğuyla - Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle - Sevgilerle As!





Devam et As!'den_Sarah Mclean & Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu_Kitap Yorumu
, , , , ,

As!'den_Sarah Mclean & Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu_Listesi

Okuma Etkinliği

Sarah MacLean / Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu Listesi


Efenim Sihirli Kitaplık ile Okuma Etkinlikleri  dört blogger olarak bizi bir araya toplayıp harika bir etkinliğe start verdik. 

Nemesis Kitap'ın sponsporluğunda en bi sevdiğim yazarı Sarah Mclean'nın son kitabı Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu'nu mercek altına aldık. 

Öncelikle bu dört blogger aralarında kimler yok ki,  bendeniz Yeppudaa Kitaplık & Kitap RuyasiBir Otakunun Dünyası , Hayal Perestin Zaman Yolculuğu ve Esra Nazenin Özdemir ile yok yok. 

Önemli Not: Kitabımızın yarışması bile var bunun için Sihirli Kitaplık ile Okuma Etkinlikleri Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Oluşturduğumuz Tur takviminde dün ilk olarak Esra Nazenin Özdemir'den ön okumamızı ve bugün yorumunu paylaştı bile -- Ön okuma için TIK TIK , harika yorumu için TIK TIK

Bendeniz de ufkumuzu genişletmek adına ulvi bir göreve büründüm bugün :) Bir çapkını baştan nasıl çıkarmalıyız, bunun için neler yapmalıyız sizlere aktaracağım ^^ 

Tüm bu liste Lady Calpurnia Hartwel'de işe yaradı bizde neden olmasın :)

Bknz: Maddeler

1) Tutkuyla Öpüşmek
 (hem de bir gece vakti, okurken şok)

2) Puro ve Viski içmek 
(bu istekte bende de en az abi Benedick Hartwel kadar şoka girdim)

3) Bacaklarını iki yana açarak ata binmek
(her Lady'nin hayali bu olsa gerek) 
 
4) Eskrim Öğrenmek 
(Kıyamam zavallı markim Gabriel'im)

5)Düelloya katılmak
(final de bu istek sağlam yerini buldu) 

6) Silah Ateşlemek
(tabi kızımız silahı doğru insana doğrultsaydı iyiydi) 

7) Kumar Oynamak (erkeklere özel kulüpte)
(Bu kısmı kahkahalarla okumak garanti) 


8) Bir baloda tüm danslarda dans etmek
(listenin en bi sevdiğimi)

9)Güzel olarak anılmak. Bir kez olsun
(her kızın hayali, özellikle duymak istediği kişi Lord'dan gelecekse) 



Harika bir kitap bize harika anlar yaşatabilir, üstüne bir de bir çapkını nasıl baştan çıkarabiliriz onu öğretebilir. Haa bir de yazarın bam telimize nasıl nokta vuruşu yapar onu okuyabiliriz. Kitabın başında "bu kitaptaki karakterler maalesef tamamen hayal ürünüdür. Kendinizi fazla aşka kaptırmayın" yazmalıydı..

Bugünlük benden bu kadar.. Yarın Yorumumda görüşmek üzere.. 

Tüm hayallerinizin gerçek olması dileğiyle.. 

Sevgilerle As!
Devam et As!'den_Sarah Mclean & Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu_Listesi