, , , , , , , , , , , , , , ,

As!'den_Sarah Mclean & Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu_Kitap Yorumu

Okuma Etkinliği 

Sarah MacLean

Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu 


Bugün en bi sevdiğim yazarla ve yepyeni bir heyecanla sizlerin karşısındayım sevgili dostlar. 

Sevgili Sihirli Kitaplık ile Okuma Etkinlikleri ekibinin başlatmış olduğu tur'a misafir yorumcu olarak katıldım. Hem de Sarah Mclean'nın yepisyeni kitabına..  Hem yeni kitap heyecanı hem de tur heyecanı ile havalara uçan bir ben var karşınızda.

  Turumuza ilk olarak ön okuması ile Esra arkadaşımız start verdi 8bknz; Ön Okuma ), sonra harika yorumunu bizlerle paylaştı (bknz: Esra Nazenin Özdemir Yorumu) ve bendeniz sizler için bir baştan çıkarma listesi hazırladım (Bknz: Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu Listesi  )

 Bitti mi tabiki hayırrrrrrr..
13-16 Mart tarihleri arasında turumuza katılan kitap kurtları arasında yapılacak olan çekilişte "1" kişiye de kitap hediye edileceğininde sürprizinide sizlere bir kez daha vereyim.  Yarışma için Sihirli Kitaplık ile Okuma Etkinlikleri sayfasına davetlisiniz efrnim.



Bu ivedi bilgiler sonrasında gel gelelim kitabımıza.. 

Yazar beni bilmem kaçıncı kez daha yanıtlmadı ve kitabın her bir satırı muhteşemdi. 

Sevgili Nemesis yayınevinin biz kitap kurtlarına vermiş olduğu en büyük hediye Sarah Mclean olsa gerek. En azından yazarın kitaplarını okuyanlar için öyledir. (okumayanlar çok şey kaybediyorsunuz, bilin istedim) Zira hatunun kalemi o kadar sağlam ve o kadar gereksizlikten uzak ki, okurken bir de bakmışsınız ki sayfalar su gibi akıp bitmiş.

Kitabımız hali hazırda 3 serilik bir kitap (umarım yazar devamınıda çıkarır).. Öncelikle seri konusunda içimiz rahat olsun, malum yayınevinin serileri hızlı bir şekilde çıkarma gibi bir özelliği var ki püü püü nazar değmesin.. Güveniyorum, bizi çok bekletmeden seriyi hemencik çıakracaklardır.

Bu kadar muhabettin ardından kitabımızdan bahsedeyim ben biraz.

Efenim kitabımız serinin ilk kitabı "Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu". 
Hanım kızımız saygın bir ailenin en büyük ve en evde kalmış kızı Lady Calpurnia Hartwel'dir. Kendisi 28 yaşına merdiven dayamış. Annesinin dediğini iki etmeyen bir Lady'dir. Yaşın ve etraftaki evde kalmış kız kurusu bakışlarından dolayı isyan bayrağını çekmesine ramak kala abisi Allendale kontu Benedick Hartwel (burada bir sürü kalp ben) ile yaptığı görüşmede bir karar vermiştir. - Ay abinin bu listeye kendisinin sebep olduğunu öğrendiği sahne <3 <3 Allah'ım yerim !

Cesareti olsaydı yapacağı şeylerin listesini yapmak! (bence bunu bizde yapmalıyız) işte kızımız bu listeyi yapıyor. Yapıyor yapmasında listenin en başında yer alan maddeyi uygulamak için gerekli cesareti toplaması biraz zaman alıyor (10 dakika kadar). 10 yıl önce sıkıcı bir baloda karşılaştığı çapkınlıklarıyla ün salan yakışıklı, günaha davetiye çıkaracak kadar çekici olmasıya ünlü olan sevgili Ralston Markisi Gabriel St.John'nu öpmek listenin en tepesinde yer alır- ayy aman pardon tutkuyla öpmek. Bu cesareti yerine getirmek için gecenin kör bir vaktinde evden kaçıp Markimizin evinin yolunu tutar.

Yıllar sonra gecenin kör bir vaktinde yatak odasında Calpurnia(Callie) yi gören Gabriel önce gözlerine inanamaz ama sonra kızımıza istediğini verir. Lordumuzun öpücüğü kıymetlidir, bunun için tabiki bir şartı vardır, kızkardeşine hanım efendi olması için eğitim vermesi şartıyla öpücüğünü veriri. Callie'nin canına minnet-ti ki ta ki ilk başlarda. Sonrasında tutku dolu aşk kızımızın kalbini çalar. Ama Lordumuz bu konuda epey bir ketumdur. Ve Callie'yi canından bezdirir :p

Kız karakteri sevdim ben, normal şartlarda historical romancelerde kızların sinir bozucu halleri gerer beni ama burda kız tam benim kafada. Aklına koyduğunu yapıyor.  Aferim kızım sana !

Sevgili Lordumuz Gabriel 5 dakika arayla hem Markilik hem de ailenin reisi olma unvanına sahip olmuştur. Çünküm kendisinin bir ikizi nam-ı diğer Lord Nicholas'ı vardır. Ahh seni de ayrı yirim, çıktığı uzun yolcukların birinde yüzünden yara alan ikiz kardeş - ki bu sizi yanılmatsın yazar ablam öyle bir anlattı ki o yarayı, adamı seksilikte nirvanaya ulaştırmış :)  Lord Gabriel, Callie'ye duyduğu hisslerin üstesinden gelmeye çalışırken öte yandan birden ortaya çıkan kızkardeşi balolara hazırlama telaşını sürdürür. Üstüne bir de şu meşhur listeyi hazmetme çabası vardır ki takdire şayan. Bir de girdiği bir iddia vardır ki adamım ne bilsin sonunda başına bela olacak.

Kitap içerisindeki diğer karakterleri sayfalarda okurken merak ediyor sonlara doğru akıbetlerini öğreni veriyoruz. Bu kısmı sevdim, sevdim ama keşke abimiz Benedick Hartwel'inde bir kitabı olsaydı. Belkim yazarım insafa gelir de bir kitapta onun için patlatır. 
 



Sıradaki kitap ikiz kardeş Lord Nicholas'ın, o da epeyce merak ettiklerimden. Burada abisinin yaptığı eşekliklerle dalga geçme konusunda çok başarılıydı, umuyorum ki ikinci kitapta da biz kendisiylen dalga geçeceğiz :)

 3.kitap ikise birde ortaya çıkan Juliana Fiori'nin kitabıymış. Kızın haklı korkuları var. İnsan okurken kızamıyor, kıyamıyor. Zira o korkular ikiz ağabeylerinde de mevcut. O korkular ne mi? Yoo yoo söylemem, kitapta, okuyunuz !

Eveeeet kitabımızda ki başlıca karakter ve konuların minnak bir kısmından bahsettim size. Devamı ve daha fazlası elbetteki kitapta. Çok daha fazlası hem de.. 


Seri adı: Love By Numbers
1.Kitap: Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu
(Nine Rules to Break When Romancing a Rak)
2.Kitap: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord 
3.Kitap: Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart

Yazarın tüm kitaplarını incelemek için: Goodreads 'e ya da Amazon.com 'a göz atabilirsiniz. 

En bi sevdiklerim
En sevdiğim alıntı: Callie iflah olmaz bir romantiktir. Küçüklüğünden beri böyleydi. Ask evliliğinin bir meyvesi olunca bu durum kaçınılmaz oluyor. Son yirmi yıldır eline aldığı her ask romanını okur. Ask evliliği yapması ve aşktan daha azına razı olmaması için onu ben cesaretlendirdim. Ne kadar da ben gibi düşünen bir lady ve e ne kadar da düşünceli bir abi

En sevdiğim karakter: Abi Benedick Hartwel ve sevgili Ralston Markisi Gabriel St.John

En sevmediğim:  Ayyaş kumarbaz adam >.< 
   
En sevdiğim an:  Kızın eskrim ve meyhane macerası :))))))) Allah'ım saatlerce gülmek garanti..

Daha bir çok en'lerim var ama hepsini yazsam karakterlerim yetmez. İyisi mi siz önce yarışmamıza katılın baktınız şansınız yaver gitmedi. Yolunuz kitapçıya düştüğünde kitabı mutlaka alın. 

Harika bir kitabı daha bitirmenin mutluluğuyla - Kitapsız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle - Sevgilerle As!