, , , , , ,

KİTAP TANITIM: Meltem Kurtulan || İçimde Saklı (Serpil KIR)

MELTEM KURTULAN || İÇİMDE SAKLI
KİTAP TANITIM

Herkese merhaba...
Yine yeniden kitap tanıtımı ile karşınızdayım. Hal böyle olunca  MENDIREK yayınlarından çıkan İÇİMDE SAKLI kitabını konuk etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. 
Önce Kitabımızın konusuna bir göz atalım;



KİTABIN KONUSU 

Erdem memuriyetini Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde geçirmiş idealist bir savcıdır.
İşi gereği kendisini türlü olaylar arasında buldukça, bedeni ve ruhu; günlük hayatta başka insanların farkında bile olmadığı bu olaylardan ciddi şekilde etkilenmektedir.
Ailesini mesleğinin dışında tutmaya ve hislerini dışarıya belli etmemeye gösterdiği çaba, onu giderek tıpkı annesi gibi, daha da içine kapanık biri haline getirir. Edindiği sonsuz tecrübe ile durmaksızın hayatı sorgular. Bunu yaparken bir yandan da aşkın gücünü öğrenmektedir.
Sevim; onun tek ve büyük aşkıdır. Sevda ise onların aşkının en güzel tanımı ve birlikte yaşanırken anlam bulan iki kişilik bir yolculuktur. Sevda; Erdem ve Sevim’dir.
Aile kavramının sevdikleri için yaptığı ve yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldıkları ile Erdem salt gerçekliği kabullenirken yine de yaşadıklarını kaderle birleştirmeye, yaptığı iç hesaplaşmalarda geçmiş ile bugün arasında bağlar kurmaya çalışmaktadır.

Ancak atladığı bir şey vardır ki; aile fertleri de aslında onunla aynı durumu ve hesaplaşma içindedir.

YAZAR KİMDİR? 


1968 de Anadolu’nun ücra bir kasabasında doğdu. Memur bir ailenin çocuğu olduğu için eğitim yaşamı yine Anadolu’nun çeşitli yerlerinde geçti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra, avukat oldu. Hukukçu bir aileden gelmiş olduğu için bu mesleği seçmiş olsa da mesleğini hiç yapmadı. Güzel sanatlara duyduğu ilgi onu tasarımcı olmaya yöneltti.” Koşullar öyle istedi” diye kısaca özetlediği tasarımcılık mesleğini uzun yıllar sürdürdü. Anadolu kültürü ve yaşadığı muhtelif yerlerin izleri, yaptığı tasarımların en önemli konuları oldu. Duygu dünyasına yer etmiş birikimleri harmanladığı tasarımları, katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüle layık bulundu.
Kurtulan’ın aldığı ödüller: 
1. Yıl :2000- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik 
2. Yıl :2001- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik 
3. Yıl : 2001- Gold Trends Yarışması Cosmopolitan Dergisi Özel Ödülü 
4. Yıl: 2002- World Gold Council Gold Trends Tasarım Yarışması- Birincilik 
5. Yıl: 2002- Gold Virtuosi International Jewellery Design Awards- Altın Madalya 
6. Yıl: 2006-International Tahitian Pearl Tropy Award - Ortadoğu Birinciliği 
7. Yıl: 2006- International Tahitian Pearl Trophy Award- Dünya İkinciliği 
8. Yıl: 2008- International Tahitian Pearl Trophy Award- Ortadoğu Birinciliği 
9. Yıl: 2009- International Tahitian Pearl Trophy Award- Dünya İkinciliği.

Yazar, ayrıca daha sonraki yıllarda, davet edildiği birçok tasarım yarışmasında jüri üyeliği ve moderatörlük yaptı. Mesleği ile ilgili, sektör yayınlarında makaleler yazdı. 2010 yılında dalında, World Gold Council tarafından, dünyada dikkat çeken mücevher tasarımcıları arasında gösterilen yazar, konsey için bir kitap çalışmasında konu oldu. Bu kitap dünya üzerinde yapılan panel ve oturumlarda, tasarımda yol gösterici olarak kullanıldı.( Gold Inspiration Guide ) Yazar aynı zamanda mesleki bir kitap çalışmasını sürdürmektedir. Yaptığı mücevherleri sergilemek için başladığı heykel çalışmaları devam eden yazar; sanatsal düşüncenin tek bir konu ile sınırlanmadığını ortaya koymak istercesine, 200’ü aşkın şiiriyle yeni bir kitap için çalışmalarına devam etmektedir. Şiirlerinin bir kısmı oğlu Kerem Kurtulan tarafından bestelenmiş olup 2018 yılında “Yol” adlı bir albümde toplanacaktır. “İz bırakmak için çalışmak ve üretmek lazım” diyen yazar, bu ilk romanı ile okuyuculara merhaba diyor.

KAYNAK: Kitapyurdu.com


SATIN ALMAK İSTERSENİZ 


Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere. 
Okumak Iptiladır Müptelalara Selam Olsun.