, , , , , , , , , , , , , ,

As!'den_K-Drama_Nostalji_A Love To Kill_


Selam gençler ve genç hissedenler, nasılsınız bakalım? 

Oruç, iş, İftar telaşesi, tok tok sahur derken ben epey yoğun ve yorgun günler geçiriyorum.. Malum açken ben ben değilim ve zamanın akıp geçmesi lazım ama açken bu pek mümkün olmuyor. Zaman geçmeyince bende kendimi buralarda buluyorum işte. Bugün size eskilerden efsane bir dizinin nostaljisini yaşatmaya geldim. 

Yıl ben diyeyim 2008 siz deyin 2009 G.Kore sevdam yavaş yavaş filizlenirken, filmlerden dizilere sıçramama neden olmuştur bu dizi. İşte karşınızda ilklerimin dizisi olan A LOVE TO KİLL (Ölümüne Aşk). Dizi hakkında sizlere uzuncaaaaaaaaaaaaa bahsetmek istiyorum korecanlarım.

Efenim adından anlaşılacağı üzere kendisi dramın dibi, ömrümün en azaplı ölümüne dizisidir. 

Rain, nam-ı diğer yağmur adamı ilk bu dizi de tanıdım. Ah o serseri halleri, üstü başı pisli, hele ki ağzından düşürmediği o lolipoplu halleri <3 Evet yolda görsem dönüp 2.kez bakmayacağımız bir tip dimi xD Ama işte büyük söze tövbeler olsun bu dizi de resmen ben bu tipe vuruldum. Artık yolda görsem milyon kere dönüp bakabileceğimin ayarını verdi bana.  



Raini dizide Bokgu karakterini büyük başarıyla yerine getiryor ki o dönemde aldığı ödüllerde bunun kanıtı. Bokgu sert, vurdumduymaz, rahatlığı ilke edinmiş - ki cidden ben bu kadar rahat bir adam görmedim :p dövüşçü serseri adam rolünde. Görmediği abisi, mahallesinde peşinde gezen kızlar topluluğu, en yakın arkadaşı ve Bokgu'ya delice aşık kız arkadaşyıla (!) hayatını devam ettirmeye çalışan gariban adam oluyuu :)





Bayan karakterimiz ise Shina Min Ah yani dizi de ki adıyla Eun Suk. Kendisiylede ilk bu dizi de tanıştım ve izlediğimde sevimli halleriylr gözlerimde kalpler fışkırmasına neden olmuştu.  O gün bu gündür sapık gibi ne yaptığını, kimlerle beraber hangi rollerde oynadı takip ederim.  Dizide hönküre hönküre ağlaması, masumca sevdiği adama bağlılığı o kadar tatlıydı ki. Seni izleyen nasıl sevmesin bebeğim <3 Kızımız, dizide  üvey anası nedeniyle hayatı hep başkalarının  kontrolünde olan  G.Kore'nin ünlü oyuncusu rolünde. Geçmişte yaşadığı aşk acısı kalbinin duvarlarını kapatmasına neden olan Eun Suk aynı zamanda yine üvey annesinin zorluyla Kore'nin ileri zenginlerinden biriyle nışanlanmaya zorlanmıştır. (sokak lambası :P boyu uzun olduğu için kız ona bu lakabı taktmıştı) . 


Efenim, mendilleri hazır edin, zira ben ettim. Ahh o bölümleri yine yeniden hatırlamak acıların en güzeli ...

Ve bu iki şapşahne insanın yolu acımasız bir şekilde kesişiyor..


 Bokgu (Rain) bir gün yıllardır görmediği abisini bulur ve oturduğu yere gider. Burada ayrıca belirteyim ki abinin dramıda bu ikisinin dramıyla ölümüne kapışır. - Bokgu, abisini görmeye gittiğinde onu çatıda intihar etmek üzereyken bulur. Ne dediyse dinletemez ve abi gözleri önünde çatıdan aşağıya atlar. :( Abi komaya girmiştir ve Bokgu abisinin neden intihar ettiğini öğrenmek istemektedir. İşte bu esnada Bokgu oppamız abisinin evine gifer ve en ince detayına kadar araştırmaya koyulur. Bir günlük bulur, günlükte Eun Suk ile çekildiği bir kaç fotoğraf ve abisinin terk edilişinin ardından yaşadığı acının en ince detayları ile karşılaşır. 


   
Vee gün Bokgu için intikam günüdür. Abisinin intikamını almak için, öncelikle Eun Suk ile bir şekilde irtibata geçmek ardından onu kendisine kör kütük aşık edip, kalbini ve tüm kariyerini yerle bir etmek istemektedir.  



Bunun için ilk olarak onun korumalığını yapmaya başlar. Artık o deredeyse Bokgu da yanı başındadır.

Korumalığını yaparken bir sahne var ki aradan yıllar geçsede asla unutamayacağım bir sahnedir. İzleyenler bilir "telefonda abisinin kriz geçirdiğini öğrenirken o sırada Eun Suk merdivenlerden düşme tehlikesi yaşar ve bir 10 saniye kadar onu kurtarıp kurtarmamakta kararsız kalır" Heeh işte o sahne benim miladım dır NET ! Tabiki sadece bu kadarla değil, Eun Suk'un gelinlikli olduğu reklam çekiminde Bokgu'nun onu gördüğünde ki sahne <3 Ya da motorun ona çarptığı, ya da kötü adamların kızı döverken ki araya girdiği sahne <3 Tamamm tamammmm daha detaya gireyeceğim..


Ya ama baksanıza ama bu ikisi ne kadar tatlı <3 Nasıl detaya girmeyeyim ... 


Yukarıda bahsettiğim kötü adamlar kızı döverken araya giren Bokgu'nun dramı aşağıdaki gibidir :D adamı iyi dövdüler ama kızı kurtardı ya içimiz rahat.. Ah ah Bodyguard'ın kralı Kevin abimiz bu sahneyi görse çok pis taktir ederdi seni Bokgu :)



Ve tabi çok geçmeden kaçınılmaz oluyor ve kızımız Bokgu'ya aşık oluyor. Hem de kör/kütük olanından. Sadece aşık olan kız değil tabi Bokgu'da aşkın en âlâsını yaşıyor içinde. Yaşadığı aşkta acıyı, pişmanlığı, vicdan azabını her duyguyu dibine kadar hissediyor.  Bir yandan komada olan abisi öte yandan ölümüne yemin ettiği intikamı..



Plan işe yaramıştır ve Eun Suk nışanından başka bir adamla kaçtığı skandalıyla ülke çalkalanıyordur. 

İşte tam o günün akşamında Bokgu'nun her şeyin yalan olduğunu söylediği sahne, hatırlıyorum ya resmen nefesimi tutmuştum,  şimdi olmaz daha sonra söyle diye adeta yalvardığım an bu andı işte.. Bende kızla beraber şoka girmiştim resmen.  

Boş bir arazide (yukarıda gif) herkes skandalı konuşurken Eun Suk deli gibi sevdiği adamdan" Hep sen mutlu olursan bu hiç eğlenceli olmaz değil mi?" dediğini işitiyoruz. 

Meşaleler yakılsın, bayraklar asılsın Bokgu intıkamını aldı......

Ama elbetteki vicdan ve hesapsızca seven kalp Bokgu'nun sevincini dibine kadar yaşamasına engel oluyor. Günün sonunda komada olan abisine gidip bir haykırışı ve ağlaması var ki akıllara zarar.




Aradan aylar geçiyor, o süreye kadar Bokgu ortalıklarda gözükmüyor, abisi komadan uyanıyor ır ama yatalak, bakımını vs. herşeyini kendisi yapıyor. 

Olmadık bir gün Eun Suk, Bokgu ile karşılaşıyor onu görmezden gelen Bokgu'nun peşinden gidiyor ve  beni koruman, bana sarılman, söylediğin tüm o sözler hepsi yalan mıydı diye hesap soruyor. Ama bizim adam ne yapıyor cevap vermeden hooooop önünden geçip gidiyor. 

Sonra çok sonra Bokgu'nun cevabı ise "Seni ilk gördüğüm anda sevdim. İntikamımı alana kadar birdaha gözlerine bakmak istemedim." oluyor. Evet gençler buyrun cenaze namazına..


 Eun Suk artık ünlü değildir ve abinin komadan çıktığını ve abiye olan herşeyi öğreniyor, hiç olmayacak şekilde bakımını üstlenmek istiyor. :( Ayy burda Bokgu'nun uzaktan uzaktan izlemesi ve kıskanması :( 

 Dayanamadığı bir yerde... 

"Benimle bir çılgınlık yapmak ister misin? Cehennemde cezalandırılırsak, hepsine ben dayanacağım. İnsanlar taş atarsa, hepsini ben karşılayacağım. Orası cehennemse mutlulukla gireceğim. Kim olduğunu unutmak, kim olduğumu unutmak ve çılgınca bir şey yapmak ister misin?"
 

 
diyor ya allahhhhh allahhhhhhh atın beni denizlere.. 



Sizi hep böyle hatırlamak istiyorum ben
 
Çok sahne var çoooooook. Hangi birini anlatayım, yazıya sığdırayım, izlemek gerek ve ben akşam açıp bir çok sahnesini yeniden izleyeceğim.. 








  Dizi finali izleyen bir çok kişiyi tatmin etmesede beni ağlaya zırlaya tatmin etmişti. Yanı o sondan başka bir son olamazdı. O kadar çok şey yaşandı ki aksi mümkün değildi..





 Evet bir nostaljinin sonuna gelirken başta yapmadığım uyarıyı şimdi yapayım :) Velev ki henüz izlememişseniz ve izlemeye karar verdiyseniz mutlaka ama mutlaka kıyı da köşede bir adet komedi dizisi muhafaza ediniz. Zira akabinde gülmeli bir şeyler mutlaka ihtiyacınız olacak. Bana bu uyarıyı yapan kimseler olmadığından 1 ay boyunca dizinin etkisinde kalıp depresyona girmiştim.. xD Ben ettim siz etmeyin.


Aha Rain ve kiss cinayeti :P Ramazan nedeniyle az edeplisini ekledim, diğer bir kiss vardı ki aç açına mide pek kaldırmaz onu  :p

İmkansız aşklar zor azizim.. (bilmiş bilmiş konuşmama bakmayın, imkansızını bile yaşayamayan biri var karşınızda) 


Ve tabiki olmazsa olmazlarım OST'larım.. Beni ost'lara hasta eden dizi de ayrıca yine budur. 
Aklımda kalan 11 tane ost'u var abinin ninnisi de dahil. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala bıkmadım, usanmadım zalimce dinlemeye devam ediyorum.. Ve bencillik etmeyip bir kaçınıda sizlerle paylaşıyorum..

K.will - Dream / Rüya (K.Will ostların kralıdır, aksini iddia edenin kalbini kırarım)




A Love To Kill / Ölümüne Aşk  - Lee Soo Young
 

Yok bu böyle olmayacak, yarım saattir hangisini paylaşsam diye düşünüyorum. En iyisi buyrunuz playlist sizlerle :) 

A Love To Kill Play List



Ve işte en bi sevdiğim fragman


Dizi künyesi ile sizlere hoşçakalın diyorum korecanlarım & kitap kurtlarım



Adı: A Love To Kill 이 죽일놈의
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Kim Kyu-Tae
Senarist: Lee Kyeong-Hee (Misa senaristi, anlayacağınız üzere abla psikopat)
Yapımcı: Jung Sung-Hyo
Yayıncı: KBS2
imdb: 7.8
imdb: 9.2
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2005
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2005 - 20 Aralık 2005
Yayın Günleri ve Saati: Pazartesi - Salı - 21:55
   
Konusu
Kang Bok-Goo (Rain) abisi Kang Min-Ku (Kim Young-Jae) ile bir bakıcı evinde büyür. Abisi Min-Ku ve abisinin kız arkadaşı Cha Eun-Seok (Shin Min-Ah) arasında yaşanan bir anlaşmazlık sonucunda duygusal yara alan Min-Ku kendini çatıdan aşağı atar ve bitkisel hayata girer. Bok-Goo, bir oyuncu olan Cha Eun-Seok'tan intikam alabilmek için onun özel koruması olarak ona yaklaşır. Ama gün geçtikçe Cha Eun-Seok'a karşı içinde büyüyen bir aşk ortaya çıkar. Bu arada, Eun-Seok kendisini yok etmek isteyen Bok-Goo'nun bu niyetini bilmeden ona aşık olur. 

Ve izlemek için Yeppuda.com 'a TIK TIK 

Kitapsız ve K-dramasız bir tek günümüzün dahi geçmemesi dileğiyle 
 Sevgilerle As!