, , , , , ,

Kitap Yorum:Jude Deveraux//İhtiras Çağı(Yorumlayan:Rüya Kız)

Jude Deveraux / İhtiras Çağı 



Edilean serisi 2.Kitap

Uzun zamandır yorum yazmıyorum ve bu kez sessiz sedası bir köşede duran harika bir seri ile karşınıza çıkmak istedim.

Ilk kitap Lavanta Kokulu Sabahlar'ı yaklaşık bir ay once okumuş ve okuduktan sonrada serinin ikinci kitabını almıştım. Şimdi ise neden son çıkan kitabıda almadım diye dizlerimi dövmek istiyorum.
Ilk kitabı bitirdiğimde uzunca bir yorum yazacaktım lakin şartlar el vermedi.
1.kitabın aşıklarını bir araya getiren bayan Edilean'ın atalarını, Edilean kasabasının nasıl ortaya çıktığını okumak çok eğlenceliydi. 

Yaptığım tarih hesaplarına bakılırsa ilk kitabın Bayan Edilean'ı dördüncü kuşak oluyor 😉😉
İşte bu yüzden kitabı okurken heyecanlıydım çünkü geleceğe nasıl bir zemin hazırladıklarının ve Edilean tarihine nasıl sahip çıkıldığını ben biliyor ama 1.Edilean Harcourt ve sevgili eşi Angus Harcourt bilmiyordu :)

Kitabın Konusu;

Edilean babasını kaybettikten sonra yatılı kaldığı okuldan tek vasisi olan dayısı tarafından alınır ve İskoçya getirilir.  Edilean, sevdiği adam James Harcourt'a kavuşma hayalleri kurmaya devam ediyor. Ta ki dayısının kendisi için planlarını duyana kadar. On sekiz yaşına bastığı gece altın dolu kasalara sahip olacak Edilean'ı yaşlıca bir adamla evlendirip bütün altınlarına el koymayı planlamaktadır.

Edilean hemen James'e mektup gönderir, ona dayısının planını ve altınlardan bahseder. James'den hemen haber gelir  ve altınları ile kaçmayı kafaya koyar.
Bunun için tek ihtiyacı olan kendisine yardım edecek birini bulmaktır.

Angus McTern klanı tarafından saygı duyulan biridir. Karşısına çıkan esrarengiz leydiye karşı komik duruma düşse de ona yardım etmek konusunda kararlıdır. (Gerçi bu kararı defalarca sorguluyor o ayrı bi konu :D)

Angus, Edilean ve James'i buluşturuyor ve yolunda gitmeyen şeylerin kokusunu hemen alıyor. James'i takip ettiğinde de gerçeği öğreniyor.

___tabiki bu kısımda gerçeği siz kitabı okurken öğreneceksiniz; )

Nasıl Neden Ne zaman sorusuna cevap bulamadan sevgili beyimiz kendini Bay ve Bayan Harcourt olarak Yeni Amerika'ya giden gemide bulur 😂 bu kısımları cidden iyiydi.

Artık Edilean özgür,şımarıkve fazlasıyla zengin bir kadındır.
Angus da İskoçya ve İngiltere de aranan bir hırsız, kadın kaçıran bir suçludur.

Bundan sonra başlarından geçen her olay ayrı bir macera. Her bir sayfası heyecanla okunuyor. Tarihi kitap denilince bence bu tarz da akla gelmeli. Sanırım herşey balolardan ibaret degil :)

___ve bunu ben diyorum! bu kısmı dikkate alalım lütfen.



Yazar Hakkında


Jude Deveraux ile ilk kez bu serisinde tanıştım. 2011 yılında Turkuaz yayınlarından (bu yayinevini ilk kez duyuyorum) çıkmış iki kitabı daha mevcut. Kitapçılarda hiç rastlamadım lakin sahafları ve internet kitap satış sitelerini ziyaret etmekte fayda var. Mutlaka edineceğim bu iki kitabı.

Edilean serisi dokuz kitaptan oluşuyor. Ülkemizde ilk dört kitap çıkmış.

Bunlar sırasıyla;

1. Lavanta Kokulu Sabahlar (okundu)
2. İhtiras Çağı (okundu)
3. Kadife Geceler
4. Yasemin Kokusu


Hikâyeye Kadife Geceler ile devam edeceğim. Arka kapak konusundan anladığım kadarıyla buradaki Edilean da ikinci kuşak :)

Yazarın kalemi okurken sıkmıyor, fazla detaycı değil (en azından bazi yazarlar gibi birinci katttan ikinci kata gidene kadar 2 sayfa okutturmuyor bize).
Karakter dialoglarına okurlarını sevindirecek kadar önem veriyor ve yine bunu dozunda yapıyor. İç sesleri okurken veyahut bize ortamı anlatırken kafanızda canlandıra bilmeniz mümkün.

__mesela ben bir ara kadın kavgasının içine bile dalabilecek güçteydim :)
Şimdilik benden bu kadar. Uzun bir yorum oldu lakin en az kitap kadar mutluluk verdi.


                                      Sevgilerle ben ♡