, , , , , , , , ,

As!'den_Margaret Peterson Haddix & Sürgün Çocuklar (Children of Exile, #1)_Kitabı Tanıtımı

Herkese merhaba, nasılsınız bakalım? Ben sorarsanız, ben yine hayatın koşturmacası içerisinde kitap ve dramalarla iç içe geçinip gidiyorum. 


Bugün sizlerin karşısına kitap tanıtımı ile geleyim istedim. Çok başarılı bir kitap olacağı konusunda inancımın tam olduğu bir kitap ve çok yakında Go! Kitap'tan çıkıyor. 

Kitabın adı "Sürgün Çocuklar" tahmin edeceğiniz üzere kitabın adını duyduğumdan beridir anlamsız bir hüzün sarıyor içimi. Söz konusu çocuklar olunca sanırım bu herkesler için geçerli.

Kitap, Children of Exile serisinin 1.kitabı ve seri şu anda hali hazırda 3 kitap olarak düşünülüyor (en azından goodreads öyle diyor). Konusuda son dönemde okuduğum kitaplar arasında en sıradışı konuya sahip olanından. Tam da aradığımız farklılık, değişiklik her daim iyidir.

Buyrunuz kitap ve yazar tanıtımız sizlerle..

Not: Kapağa bakınca neden bilmem farklı bir hissiyat doğuyor içimde. Gözler, çocukların hüzünlü gözleri bana bakıyormuş gibi sanki :'( 

Kitap Adı: Sürgün Çocuklar
Orjinal Adı:  Children of Exile
Seri Adı: Children of Exile
Yazar Adı:  Margaret Peterson Haddix
Yayınevi: Go! Kitap
Tür: Bilimkurgu / Roman
Sayfa Sayısı: 306
Baskı Yılı: 2016
Seri incelemesi için: Seri
 
Kitap Konusu: 

YETİM DEĞİLMİŞİZ MEĞER...
Daha küçücük birer bebekken Fred adındaki yetişkinler tarafından güvenlikleri için anne ve babalarının yanından alınıp Fredkent’e getirilen çocuklardan biri olan Rosi, geçen on iki yılın ardından küçük kardeşi Bobo ve diğer çocuklarla birlikte ailelerinin yanına geri gönderileceklerini haber alır. Bir yandan yıllar sonra gerçek evlerine, gerçek anne ve babalarına kavuşacakları için heyecanlanırken bir yandan da alıştıkları hayatı ve Fred anne-babalarını bırakacakları için üzülüp endişelenen Rosi, yeni evlerine vardıklarında endişelerinde pek de haksız olmadığını görür. Yıllardır ayrı kaldıkları yuvaları hiç de beklediği gibi değildir, gerçek anne ve babaları da öyle. Fredler tarafından, diğer tüm çocuklar gibi, sonsuz bir anlayış ve şefkatle büyütülen Rosi,  gerçek anne ve babasının ona düşman gibi davranıp şiddete başvurmaktan hiç çekinmediği bu ürkütücü yerde küçük kardeşi Bobo’yu korumaya ve gerçekte neler olup bittiğini ortaya çıkarmaya kararlıdır. Ne var ki gerçekler on iki yaşındaki bir çocuğun anlayamayacağı kadar korkunçtur.


 Yazar Hakkında

Adı: Margaret Peterson Haddix
Doğum: 9 Nisan 1964 (52 yaşında), Washington Court House, Ohio, ABD
Eşi: Doug Haddix
Eğitim: Miami University
Çocukları: Meredith Haddix, Connor Haddix
Adaylıklar: En İyi Çocuk Kitabı Dalında Edgar Ödülü
Goodreads incelemesi için TIK TIK

 Bu aralar fark ettiniz dimi Go! Kitap birbirinden güzel kitaplar çıkarıyor. Hazır fuarda yaklaşıyorken sağlam bir liste yapmaya başlamak gerek.


Bir sonraki tanıtımda görüşmek üzere sevgiyle kalınız efenim As!