, , , , ,

Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki // Kitap Yorumu&Hayali Karakter Röpartajı (Serpil KIR)

Kitapla Mola Blog Turu
Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki
(My Girlfriend is A Gumiho)


Evet yine yeniden Kore-Dramalarından
Kitap halini alan efsane ile karşınızdayız.
İlk yayınlandığı dönemlerde izlemiş birisi olarak uzun bir süre etkisinden herkes gibi kolay kolay kurtulamamıştım. Pek sevgili Olimpos Yayınları yine turnayı, ya da kalbimizi on ikiden vuruyor.

Kitap, dizi ile aynı gidiyor ki bu hem izleyici hem de okuyucu olarak kesinlikle artı puan. Sonuçta biz Gumiho'yu dizi ile tanıdık ve okurken de aslına sadık kalınması en doğal beklentimizdi. Peki beklentimiz karşılandı mı? SONUNA KADAR!
Okuduğum satırlar dizide izlediğim o görüntülerle birleşince bir de bakmışsın kitabın sonuna gelinmiş.


Hikayemiz, Woong'un bir gün dedesinden kaçmasıyla başlıyor. Bilmediği bir yerde güvenli olacağına inandığı tapınağa sığınır. Belki de yaptığı en büyük hata çalan telefonu açmak, hattın diğer ucundaki kadının dediği şeyi yapmaktı 😀 Telefonun diğer ucundaki ses ona, duvarda asılı olan Tilkiye 9 kuyruk çizmesini ister. Woong, başta itiraz etse de sonunda kuyrukları çizer, böylelikle 500 yıldır resmin içinde hapis olan Gumiho özgürlüğe kavuşur.
Karşısında güzel bir kız gören Woong başta kızdan etkilenir ama konuştuğu şeylere anlam veremez ve az buçuk deli olduğunu düşünür ve kızdan kurtulmak ister. Gumiho ise yeni geldiği dünyada yalnız kalmak istemez ve Woong'un peşine takılır. Yeni geldiği hayattan istediği tek şey ET'tir. Aha! evet doğru okudunuz et 🙂 tabi yanında sevgi de olsa hayır demez.



Olayların akışı bu karşılaşmadan sonra başlıyor, Woong'un aksiyon oyuncusu olma çabaları ve bu uğurda yaptığı anlaşmalar 🙂 Gumiho'nun yeni tanıştığı bu dünya da mutlu olma hayalleri. Yan etkenlerde bir gıcık karşılıksız sevdiğimiz cadı kız, öte yandan tek gayesi torununu üniversiten mezun olduğunu görmek için yanıp tutuşuna dede.
Ve elbette GuMiho'muzu insan olma sevdasından vazgeçirmeye çalışan
bedbaht müdürümüz Park Dong Ju...

ŞİMDİ SİZLERİ Cha Dae Woong ile yaptığım RÖPARTAJ ile başbaşa bırakıyorum...



Ben: Bize kendinizden bahseder misiniz biraz.

Dae Woong: Hangang Üniversitesi,  Film ve Sinema Bölümü 2009 girişli öğrencisiyim. Başlamak işin yarısıdır deyip Aksiyon filmleri için seçmelere katılmaya devam ediyorum. Ve kalbimi ünlü bir ajansta çalışmakta olan Hye-in'e çoktan kaptırdım.

&&&&&&&

Ben: Nasıl oldu da Dokuz Kuyruklu Tilki ile tanıştınız?
Dae Woong: Büyükbabamdan kaçıp bir Tapınağa sığındım. Ama meğer Miho'nun radarına girmişim. Her ne kadar o beni yaban domuzu yavrusundan kurtardığını iddia etse de asıl ben onu kurtardım. Sonra da paçayı kaptırdık 😆

&&&&&&&

Ben: Peki bize GuMiho'dan bahseder misiniz?

Dae Woong: olabildiğince düz saçlı, gülünce iki sevimli gamzesi meydana çıkıyor ve gamzeleri ile birlikte ışıldayan bir yüzü var. Hey Ay dönümünde 9 tane parlayan kuyruğu var.
Doyumsuz bir et canavarı. Tabi Tilki olduğunu düşünürseniz bu da çok normal. Tercihi dana eti ama sanırım bende epey bir leziz geliyorum kendisine.

&&&&&&&

Ben: İlk konuşmanız ilginç olmalı?

Dae Woong: Herşey şarjı biten telefonumla başladı. Kapalı bir telefonla iki kişi nasıl konuşabilir sorarım size? Sevimli hayalet casper falan yok! Direk beni yemekle tehdit etti. Ve sonra kaçtım ve kucağına düştüm. 

&&&&&&&

Ben: MinHo dan kurtula bilmek için neler yaptınız mesela?

Dae Woong: Korkudan ne yapacağımı bilemedim. Çok da kötü yaralandım (zaten bana musallat olmasının nedeni de bu kaçışla başladı). Sonra Tapınakta bırakıp kaçtım, ki ne olduğundan çok tabloya kuyruk çizdirdiği için cezasını çeksin istediğimden kaçtım. Beni buldu!  Daha sonra restoranda bırakıp  kaçtım ve otobüse bindim. Ama bir an'da yanımda bitti. Çok korkunçtu. Ve en sonunda bir gemi de bırakıp kaçtım. Olanlarda bundan sonra başladı. Bende, ona ait bir şey vardı ve bende bırakmaya da niyeti yoktu.

&&&&&&&

Ben: Hye-in'e hissettiğiniz ile Miho'ya hissettiğiniz duyguları nasıl ifade edersiniz?

Dae Woong: İlk başlardaki duygularımdan yola çıkarsam; birisi Aşk ve aşkı seçersem hayatım tehlikeye girecek. Diğeri de hayat ve hayatımı seçersem, aşkım bitecek. Aşk önemli. Fakat hayat daha önemli. Hayatta kalırsam âşık da olabilirim. 

&&&&&&&

Ben: GuMiho için şuan aklınıza gelen ilk şey nedir?

Dae Woong: Açık bir günde yağan yağmur. Yani TİLKİ YAĞMURLARI. 

&&&&&&&

Ben: Hye-in'e  ve Miho'ya geri dönelim. Miho ile olan 100 günlük anlaşmanızı Hye-in'den gizlemek zor oldu mu?

Dae Woong: Yorucuydu. Başlarda kendimden emin olmadığım için cevabını bilmediğim soruları  o dönemde çözmeye çalışmakla kafayı yiyecektim. Nuna'yı bekletmek ya da çağırdığında gidememekten nefret ediyordum ve yolum hep Miho'ya düşüyordu. Sonra bir baktım Miho'ya isteyerek gitmeye başlamışım.

&&&&&&&

Ben: Peki Miho'ya karşı ilk duygunuz neydi? korku dışında elbette :D

Dae Woong: kesinlikle kıskançlık. 

&&&&&&&

Ben: Kime ya da neye karşı kıskançlık?

Dae Woong: Hayvan Hastanesi müdürü Park Dong Ju'yu kıskandım!

&&&&&&&

Ben: İnanılmaz! Sizi, Dokuz Kuyruklu Bir Tilki'yi kıskanacak seviyeye getirecek ne yapmış olabilir ki bu müdür?

Dae Woong: Benim telefonumdan Miho'yu aradığı an. Düşüne biliyor musunuz konuşmak için yanımdan uzaklaştı. Çok şaşırmış,öfkelenmiş ve kıskanmıştım.

&&&&&&&

Ben: Yoğun duygular 😃 peki neden bu kadar kıskanmış olabilirsiniz? Sonuçta henüz aşık değildiniz.

Dae Woong: Beni yemekle tehdit edip,et aldırıp, eziyet çektiriyor, yeni tanıtığı arkadaşına çok iyi biriymiş gibi davranıyor. Daha ne olsun.

&&&&&&&

Ben: Ya Aşk. O nasıl geldi?

Dae Woong: Ansızın, ama aslında yavaş yavaş. Birbirimizden farklı olsak da neden sevmeyelim ki....

&&&&&&&

Ben: Peki şimdi, mutlu son diyelim?

Dae Woong: Aksine, kitap şimdi başlıyor.....

&&&&&&&


Röpartajımızı burada kesiyoruz, çünkü yayınevimizde tam burada bitirmiş hikayeyi. Dae Woong'un da dediği gibi "Devamı bir sonraki kitapta"...



Kitabımız ve dizimizin OSTélarını dinlemek içi
vemutluson bloguna, Dizi oyuncularını incelemek için yeppudaa kitaplık ve kitap rüyasi bloguna, Diziden kesitlere göz atmak için animevekitapsever bloguna ve son olarak İnstagram hesabımızdan yarışmaya katılmak için serpilkirbooks hesabıma göz atabilirsiniz...

Okumak İptiladır Müptelalara Selam Olsun...